ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Yeni Evlenen Çiftlerin Aile Sevinci

Tarih : 15 Haziran 2020
Yeni Evlenen Çiftlerin Aile SevinciÜmraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda yeni normal hayat sürecine geçilmesi ile birlikte evlenen çiftlerin yakınları nikah salonuna alınmaya başlandı. Nikah Sarayı’nda pandemi ile mücadeleye yönelik her türlü tedbir alınırken, uzun bir aradan sonra ailelerin nikah salonlarına alınması evlenen çiftleri mutlu etti.

 

Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda yeni normal hayat sürecine geçilmesi ile birlikte evlenen çiftlerin yakınları nikah salonuna alınmaya başlandı. Nikah Sarayı’nda pandemi ile mücadeleye yönelik her türlü tedbir alınırken, uzun bir aradan sonra ailelerin nikah salonlarına alınması evlenen çiftleri mutlu etti.

Koronavirüs(Covid-19) salgını nedeniyle uzun bir süredir nikahlar sadece çiftler ve şahitlerin katılımı ile gerçekleşiyor ve aile yakınları nikah salonlarına alınmıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 9 Haziran’da gerçekleşen kabine toplantısının ardından Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda nikah salonlarının 15 Haziran’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabileceği yönünde bir karar alınmış ve İçişleri Bakanlığı da bir genelge yayınlamıştı.

Genelge çerçevesinde çiftlere hizmet veren Ümraniye Nikah Sarayı, bugünden itibaren aile yakınlarının da katıldığı nikah törenlerine ev sahipliği yaptı. Nikah sarayında genelge çerçevesinde tedbirler alındı. Nikah Sarayı’nın girişinde gelen davetlilerin ateşi ölçülürken, başta giriş olmak üzere masalara da dezenfektan yerleştirildi. Salona alınan davetliler maske ile salona alınırken, salonda sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirildi. Ayrıca nikahlar arasında belirli bir zaman bırakılarak salonda kullanılan tüm alanlar temizlenerek hijyenik bir ortam sağlandı. Uzun bir aradan sonra nikahlara aile yakınlarının alınması ise çiftlere büyük bir mutluluk yaşattı.

FOTO GALERİ