ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

YAZ KUR’AN KURSU’NDA EĞİTİMLER SONA ERDİ

Tarih : 26 Ağustos 2021
YAZ KUR'AN KURSU'NDA EĞİTİMLER SONA ERDİÜmraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen Yaz Kur’an Kursu’ndaki eğitimler sona erdi. Büyük ilgi gören kurs için düzenlenen kapanış törenine Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin, çocuklarla gençlerin yaz tatilini daha verimli ve faydalı geçirmeleri için Ümraniye Müftülüğü’yle her yıl müşterek olarak düzenlediği Yaz Kur’an Kursu bu yıl 775 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. İki grup halinde, 11 farklı merkezde 9 hafta boyunca eğitim gören 6-14 yaş arasındaki öğrenciler; Kur’an-ı Kerim veya elifba, adabımuaşeret, kısas-ı enbiya, akıl ve zekâ oyunları eğitimi aldı. Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine eğitim boyunca gezi programları da düzenlendi. Kursta eğitim gören çocuklara Kur’an-ı Kerim ve adabımuaşeretle ilgili yapılan sınavda, 20 kişi başarı göstererek, birinci oldu.

Eğitimlerin sona erdiği Yaz Kur’an Kursu için bir kapanış töreni düzenlendi. Nikâh Sarayı’nda yapılan programa Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Müftü Vekili Rifat Buran, Büyük Birlik Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, kurs öğrencileri ve veliler katıldı. Kapanış töreni, Kur’an tilaveti ve kurs çalışmalarının anlatıldığı video sunumuyla başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Ümraniye Müftü Vekili Rifat Buran, Kur’an eğitiminin öneminden bahsederek, kursu başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

“Geleceğe dair önemli bir dönemi, burada çok kıymetli bilgiler edinerek tamamladınız”

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Yavrularımızı geleceğe hazırlamak amacıyla her alanda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gelişen toplumlarda eğitim, küçük yaşta başlayarak hayat boyu devam eder. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz kursumuz sayesinde, 6-14 yaş grubunda yer alan 775 yavrumuzla tanışarak, ilmin ışığında birbirinden kıymetli hocalarımızla güzel bir süreci başarıyla geride bıraktık. Geleceğe dair önemli bir dönemi, burada çok kıymetli bilgiler edinerek tamamladınız. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimiz, bu başarının en büyük paydaşları arasındadır. Bu özel eğitim serüvenini başarıyla tamamlayan yavrularımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, kursta eğitim gören öğrenciler işaret diliyle besmele ve kelime-i şehadetin anlamını anlatıp, skeç ve oratoryo sahneledi. Programda, Kur’an-ı Kerim ve adabımuaşeretle ilgili yapılan sınavda birinciliği paylaşan 20 öğrenciye Kur’an okuyan kalem, Kur’an okumayı öğrenen 295 öğrenciye de Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

FOTO GALERİ