ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Yaz Kur’an Kursu’na Katılan Öğrencilere Boğaz Turu

Tarih : 07 Temmuz 2020
Yaz Kur'an Kursu'na Katılan Öğrencilere Boğaz TuruÜmraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’ne katılan öğrenciler için boğaz turu düzenlendi. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek üç gün boyunca farklı öğrenci gruplarına düzenlenen boğaz turuna Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

 

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği  ‘Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’ne katılan öğrenciler için boğaz turu düzenlendi. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek üç gün boyunca farklı öğrenci gruplarına düzenlenen boğaz turuna Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından 6-14 yaş grubundaki çocuklar için düzenlenen ‘Ümraniye Belediyesi Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’, çeşitli ders ve etkinliklerle devam ediyor. Yaz Kur’an Kursu Etkinliği kapsamında çocuklara Kur’an-ı Kerim(Elif Ba öğretimi), koro(ilahi), ilmihal, adab-ı muaşeret ve akıl-zeka oyunlarının yanı sıra çeşitli geziler düzenleniyor. O geziler çerçevesinde sosyal mesafe kuralı da dikkate alınarak, çocuklar için üç gün boyunca farklı öğrenci grupları ile boğaz turu düzenlendi. Düzenlenen boğaz turlarına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Bu geziler sırasında öğrenciler hem eğlendi hem de boğazın tarihi mekanlarını tanıma fırsatı buldu. Öğrencilere bu geziler sırasında Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

Ümraniye Belediyesi Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’ne bin 130 veli çocukları için başvururken, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 550 öğrenci eğitime alındı. Pandemi nedeniyle kursların düzenlendiği bütün merkezler her hafta Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından dezenfekte edildi. Gün içerisinde ve teneffüs aralarında eğitim verilen tüm alanlar sık sık temizlenirken sınıflar da sürekli havalandırıldı. Ayrıca öğrenciler derslere girmeden önce ateşleri ölçülürken, öğrencilere girişlerde maske verildi.

15 Haziran’da başlayan ‘Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’, 17 Temmuz’da sonra erecek.

Ümraniye Belediyesi Yaz Kur’an Kursu Etkinliği’nin uygulandığı merkezler;

  1. Ahmet Yüksel Özemre Gençlik ve Kültür Merkezi
  2. Aliya İzzet Begoviç Kültür Merkezi
  3. Cemil Meriç Eğitim ve Kültür Merkezi
  4. Erdem Beyazıt Bilgi Evi
  5. Huzur Bilgi Evi
  6. İnkılap Bilgi Evi
  7. Mahmud Celaleddin Ökten Gençlik ve Kültür Merkezi
  8. Mehmet Akif Kültür Merkezi
  9. Mehmet Akif Mahallesi Bilgi Evi
  10. Necip Fazıl Kültür Merkezi
  11. Nurettin Topçu Gençlik ve Kültür Merkezi
  12. Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Gençlik ve Kültür Merkezi
  13. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmet Merkezi
  14. Sabahattin Zaim Gençlik ve Kültür Merkezi
  15. Sâmiha Ayverdi Gençlik ve Kültür Merkezi

FOTO GALERİ