ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE’YE BİR ÇOCUK PARKI DAHA

Tarih : 27 Kasım 2021
ÜMRANİYE'YE BİR ÇOCUK PARKI DAHAÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Cemil Meriç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ahmet Üvenç Parkı’nı hizmete açtı. Açılış töreninde çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Yıldırım, çocuklarla maç yapıp, gençlerle de basketbol oynadı.

Yeşil  alanlarıyla Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden biri haline gelen Ümraniye, ilçe sakinlerinin daha yaşanabilir bir çevreye sahip olmaları için yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Cemil Meriç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ahmet Üvenç Parkı, Başkan İsmet Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Park açılışı öncesinde çocuklara pamuk şekeri dağıtan Başkan Yıldırım, minik Zeynep’i salıncakta salladıktan sonra çocuklarla önce maç yaptı, ardından da gençlerle basketbol oynayarak renkli görüntülere sahne oldu. 

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, “Parkımızın bölgemize, Ümraniye’mize hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

"Bir şehir ne kadar sosyal yaşam alanına sahipse, içinde yaşayan insanlar da o kadar mutlu demektir” 
“Göreve geldiğimiz ilk günden beri daha yeşil, daha modern, daha ferah bir Ümraniye için gayretle çalışıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan İsmet Yıldırım, “3 yıla yakın süredir, bir yandan proje üretiyor, öte yandan başlattığımız projeleri hızla tamamlıyoruz” dedi. Parklar, spor tesisleri ve yeşil alanlara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Yıldırım, “Bir şehir ne kadar yeşil alana sahipse o kadar kaliteli nefes alıyor demektir. Bir şehir ne kadar sosyal yaşam alanına sahipse, içinde yaşayan insanlar da o kadar mutlu demektir” dedi. 

Başkan Yıldırım, “Komşularımızı en kolay şekilde sporla buluşturmak, doğayla iç içe olmalarını sağlamak için açılışını yaptığımız Şehit Ahmet Üvenç parkımız, toplamda 4 bin metrekare alana inşa edildi. Ümraniye’mize 750 metrekare yeni yeşil alan kazandırıyoruz. Cemil Meriç Mahallemize yapılan parkın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle parkımıza ismini verdiğimiz şehidimiz Ahmet Üvenç’i rahmetle yad ediyorum” dedi. 

Bölgeye Nefes Aldıracak

Kısa bir süre içinde tamamlanarak hizmete açılan Şehit Ahmet Üvenç Parkı’nın toplam alanı 4.000 metrekare alandan oluşuyor. Çeşitli ağaç türlerinin yer aldığı ve peyzaj düzenlemesiyle dikkat çeken parkta; çok amaçlı saha, futbol sahası, çocuk oyun alanı, akrilik alan, 8 adet oturma duvarı, 5 adet 2’li salıncak takımı, 1 adet oyun grubu, 4 adet tahteravalli, 9’lu fitness takımı, 3 adet zemin oyunu, yürüyüş ve bisiklet yolu bulunuyor. Bu parkla birlikte Ümraniye’deki park sayısı 308’e yükseldi.

Parkın açılış programına AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, Ümraniye ilçe protokolü, Şehit Ahmet Üvenç’in ailesi ve çok sayıda davetli katıldı. 
Şehit Ahmet Üvenç’in ailesi, oğullarının adının böylesine güzel bir parkta sonsuza kadar yaşatılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve ekibine teşekkür etti.

Program parkın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi.  
 

FOTO GALERİ