ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİLER ÂŞIKLAR ŞÖLENİ’NDE BULUŞTU

Tarih : 27 Kasım 2021
 ÜMRANİYELİLER ÂŞIKLAR ŞÖLENİ'NDE BULUŞTUÜmraniye Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Âşıklar Şöleni, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı, âşık olmak, âşıklığı sürdürmek için uyulması gereken kuralları olan âşıklık, Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 14 aşığın katılımıyla sazlı ve sözlü olarak icra edildi. 

Âşıkların birbiriyle buluşmasını sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Âşıklar Şöleni’ne; Âşık Erzade Kapan, İhsan Öksüz, Celal Cacan, Zekiye Talu, Yavuz Altay, Zeki Havyaloğlu, Turkar Altınsoyova, Öksüz Ozan Ahmet, Yakup Temelli, Mustafa İnce, Dursun Doğan, Mevlüt Mertoğlu, Zakir Tekgül ve Baki Çetin katılarak birbirleriyle atıştı.

Programa Başkan İsmet Yıldırım da katıldı. Geleneksel kültürlerimizin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Yıldırım, kuşaktan kuşağa söz hünerini aktaran âşıklarımıza teşekkür etti.

Âşıkların geçmişten günümüze ulaşan hayat hikâyeleri, yaşam tarzları, alışkanlıkları, gelenek ve göreneklerini meşk ettikleri saz ve söz şöleni, izleyicilerden büyük alkış aldı.

FOTO GALERİ