ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİ BERBERLER PAZAR GÜNLERİNİ ARTIK AİLELERİYLE GEÇİRECEK

Tarih : 08 Temmuz 2021
ÜMRANİYELİ BERBERLER PAZAR GÜNLERİNİ ARTIK AİLELERİYLE GEÇİRECEKÜmraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ilçede faaliyet gösteren berberlerin pazar mesaileri için bir oylama yapıldı. Esnaf, dükkânlarını pazar günü açmama yönünde karar aldı.

Uzun süredir devam eden berberlerin pazar günleri dükkân açma konusundaki tartışmalar yapılan bir oylamayla son buldu. İstanbul Berberler Odası ile Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda kaydı bulunan berber esnafının, pazar günleri çalışma tercihlerinin oylandığı program Nikâh Sarayı’nda düzenlendi. Programa Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdil ve berberler katıldı.

Yapılan oylama sonucunda 160 üyenin 152’si dükkânların pazar günü kapalı kalması yönünde oy kullandı. Programda, esnafın pazar günleri dükkân açmamasının yanında başka kararlar da alındı. Bu kararlar uyarınca, esnaf günlük çalışma faaliyetlerine en geç saat 22.00’de son verecek. Esnafın belirlenen fiyat tarifesine de uymasının altının çizildiği toplantıda, ruhsatsız işletmelere ruhsat almaları için zaman tanındı. Ayrıca kurallara uymayan dükkânların çalışma ruhsatı da bundan böyle iptal edilecek.

Haftanın altı günü, geç saatlere kadar yoğun bir şekilde çalışan berberler, alınan bu kararla pazar günlerini aileleriyle geçirip, dinlenebilecek.

FOTO GALERİ