ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’den İdlib’e Destek Kampanyası’nda Toplanan Yardımlar Yola Çıktı

Tarih : 13 Ocak 2020
 Ümraniye'den İdlib'e Destek Kampanyası'nda Toplanan Yardımlar Yola ÇıktıSuriye’nin İdlib kentine yönelik yapılan saldırıların ardından yaşanan göç nedeniyle başlatılan ‘Ümraniyeliler İdlib’e Destek Oluyor’ kampanyası başlar başlamaz, Ümraniye Belediyesi ve İHH tarafından toplanan yardımlar yola çıktı. Yardımların gönderilmesi nedeniyle düzenlenen programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ben inanıyorum ki bu kampanya ile birlikte Türkiye çapında toplanan yardımlarla oradaki 350 bin civarındaki kardeşimizin yaralarını saracağız” dedi.

Suriye’nin İdlib kentine yönelik yapılan saldırıların ardından yaşanan göç nedeniyle başlatılan ‘Ümraniyeliler İdlib’e Destek Oluyor’ kampanyası başlar başlamaz, Ümraniye Belediyesi ve İHH tarafından toplanan yardımlar yola çıktı. Yardımların gönderilmesi nedeniyle düzenlenen programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ben inanıyorum ki bu kampanya ile birlikte Türkiye çapında toplanan yardımlarla oradaki 350 bin civarındaki kardeşimizin yaralarını saracağız” dedi.

Suriye’nin İdlib kentine yönelik yapılan saldırıların ardından çok sayıda Suriyeli Türkiye sınırına doğru hareket ederek büyük bir göç yaşanmıştı. Yaşanan bu durum Türkiye’deki bir çok yardım kuruluşunu harekete geçirdiği gibi Ümraniye Belediyesi’ni de harekete geçirdi. Ümraniye Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) işbirliği ile başlatılan ‘Ümraniyeliler İdlib’e Destek Oluyor’ kampanyası çerçevesinde kısa sürede hazırlanan yardımlar yola çıktı. Kampanya başlar başlamaz hazır hale getirilen 2 TIR dolusu yardımın gönderilmesi nedeniyle bir program düzenlendi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İHH Genel başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve yardım kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Böyle hayırlı bir işte hep beraber buluşarak, inşallah bu İdlib’ten gelen sınırımızda ikamet eden kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarabilirsek ne mutlu bizlere.  Zaten bir duygu seli yaşıyoruz. Benim sizden ricam Ümraniye’nin 700 bin nüfusu var. Dinamik bir ilçemiz, hayır sahibi bir ilçemiz. Beş tane organize sanayi bölgesi olan ve işadamlarının bol olduğu, iş merkezlerinin bol olduğu, hayır sahibi insanların oturduğu bir yer.  Bu kampanyaya katılırsak, orada hiç olmazsa birinin yarasını sararız.  Ben inanıyorum ki bu kampanya ile birlikte Türkiye çapında toplanan yardımlarla oradaki 350 bin civarındaki kardeşimizin yaralarını saracağız” şeklinde konuştu.

İnsani yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da tarihin en büyük kavimler göçünün yaşandığını ifade ederek, böyle bir kampanyaya destek olduğu için Ümraniyelilere ve Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından kısa sürede hazır hale getirilen ve içerisinde Un, bot,soba, mont, battaniye, kuru gıda ve oyuncak gibi malzemelerden oluşan iki TIR yola çıktı. 

Henüz yeni başlayan yardım kampanyası iki hafta boyunca sürecek. Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar ise Ümraniye Santral Meydanı ve Ümraniye Dudullu Meydanı’nda kurulan toplama alanlarına ulaşarak yardımda bulunabilecekler.

FOTO GALERİ