ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de ‘Siyez Bulgur Festivali’ Başladı

Tarih : 28 Ekim 2019
Ümraniye'de ‘Siyez Bulgur Festivali' BaşladıÜmraniye’de hafta sonu Ümraniye Belediyesi tarafından Kastamonu Siyez Bulgur Festivali düzenlendi. Renkli görüntülerle başlayan ve vatandaşın yoğun ilgisini çeken festival, bir hafta sürecek.

Ümraniye’de hafta sonu Ümraniye Belediyesi tarafından Kastamonu Siyez Bulgur Festivali düzenlendi. Renkli görüntülerle başlayan ve vatandaşın yoğun ilgisini çeken festival, bir hafta sürecek.

Ümraniye Santral etkinlik alanı, hafta sonunda renkli bir festivale ev sahipliği yaptı. Ümraniye Belediyesi tarafından KAS-DER işbirliği ile düzenlenen Kastamonu Siyez Bulgur Festivali, yapılan açılış programı ile başladı. Festivalin açılışına başta Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım olmak üzere, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Hulisi Şentürk, Osman Boyraz, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Vatandaşlar Siyez Bulgurunu Yemek İçin Sıraya Girdi

Renkli görüntülerle başlayan Kastamonu Siyez Bulgur Festivali’ne katılan vatandaşlar, kazanlardan servis edilen Siyez Bulgurunu yemek için sıraya girdi. Davul zurna eşliğinde karşılanan vatandaşlar, gün boyunca festivalin keyfini çıkardı. Festival alanında Kastamonu’nun Daday usulü etli ekmeğinden gözlemesine, Kastamonu’nun yöresel et ve süt ürünlerinden Taşköprü kuyu kebabına kadar ürünlerin bulunduğu çok sayıda stant, gün boyunca doldu taştı. Vatandaşların en çok dikkatini çeken stantlardan bir tanesi ise pişmaniye standı oldu. Pişmaniyenin yapılmasına tanıklık eden vatandaşlar, ustalar tarafından yapılan pişmaniyeleri hem izledi hem de cep telefonu kameraları ile kaydetti. Festival alanında diğer bir ilgi ise Siyez Bulguruna oldu. Kazanlar dolusu Siyez Bulguru, festivale katılan vatandaşlara dağıtıldı. Siyez bulgurunu tatmak için gelen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu.

Festivalin açılışı nedeniyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım,  “Bu etkinlikler çok önemli etkinlikler. İstanbul’umuz 15 milyon 87 bin nüfusa, Ümraniye’miz 700 bin nüfusa sahip. Belki aramızda hiç Kastamonu’yu görmeyen Ümraniyeli var diğer vilayetlerden. Veya Kastamonulular bir başka vilayeti görmemiş olabiliyor. En önemlisi bu etkinliklerde hemşehrilerin bir araya gelmesinin yanında Ümraniye’de yaşayan diğer insanların da, yani Anadolu’dan gelmiş göç etmiş, çeşitli vilayetlerdeki ilçelerdeki kardeşlerimiz de buralara gelip, bu yörenin değerlerini hep beraber bir arada görmüş oluyorlar. Bundan dolayı bu etkinlik çok önemli” dedi.

Ümraniye’de böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise, “Kastamonu’muzun tanınmayan yönlerini, yüzünü Ümraniye’mize ve İstanbullulularımıza tanıtmak amacıyla düzenlenen bu organizasyonun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kastamonu deyince akla mert insanları, tarih boyunca hep o ünvanı üzerinde taşıyan insanları, gerçekten vatanını, bayrağını, ezanını seven insanlarla dolu olan bir şehir aklımıza gelir. Ama yine Kastamonu’nun yöresel ürünleri ile ilgili de tanınmayan yönlerini burada tanıma fırsatını vatandaşlarımız buluyorlar. Ve Kastamonu’ya gitme şansı olmayan kardeşlerimizin Kastamonu’yu bizzat buraya getirmek suretiyle de insanlarımızın hizmetine sunulmuş olması çok anlamlı. Bundan dolayı emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış programının ardından Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, festival alanını dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Festival 3 Kasım tarihine kadar çeşitli konser ve etkinliklerle devam edecek.

FOTO GALERİ