ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışması

Tarih : 24 Şubat 2020
Ümraniye'de Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama ÇalışmasıÜmraniye Belediyesi halkın sağlığını korumak için çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Kanalizasyonlara yerleşen sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerin bertaraf edilmesine yönelik çalışma yıl boyunca sürecek.

Ümraniye Belediyesi halkın sağlığını korumak için çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Kanalizasyonlara yerleşen sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerin bertaraf edilmesine yönelik çalışma yıl boyunca sürecek.

Ümraniye Belediyesi, halkın sağlığını korumaya yönelik çalışmalar çerçevesinde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, bu ilaçlamalar sırasında diğer canlıları da düşünerek çevre dostu, uygun ürün ve en doğru yöntemi kullanarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Gün boyunca Ümraniye’nin farklı mahallelerinde çalışma yapan ekipler, kanalizasyon girişlerinde ilaçlama yapıyor. Ekipler, sivrisinek larvaları için farklı, başta fare gibi diğer haşereler için ise farklı ilaçlama yöntemini kullanıyor.

Ekiplerin yaptığı bu çalışmaları yakından takip eden Ümraniye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde mesul müdür Uzman Biyolog İsmail Yıldız, “Ümraniye Belediyesi sınırları içerisinde halk sağlığını tehdit eden vektörlerin örneğin karasinek, sivrisinek, hamam böceği, pire gibi haşeratların istenilen düzeye indirilebilmesi ve kontrol altına alınması için belediyemiz sınırları içerisindeki cadde ve sokaklarda okul, ibadethane ve kamu kurumlarının çevrelerinde hem biyosidal hem de dezenfektan uygulaması için hizmet vermekteyiz. Çalışmamız yıl sonuna kadar devam ediyor. Özellikle kışlak mücadele kapsamında  kanalizasyonda konaklayan sivrisineklerin bertaraf edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımız da şuan kanalizasyonlarda biyosidal uygulaması yapıyor. Onun haricinde yıl boyunca sürekli jit alanlarında larvasit uygulamalarımız devam ediyor. Bunun haricinde halkımızdan gelen şikayetlere anında müdahale ediyoruz. Tabi ki bu sistemli bir çalışma. Entegre bir mücadele gerektiren hizmet bu. Halkımızın mutluluğu, refahı ve sağlığı için hizmet vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlaçlama yöntemlerini de anlatan İsmail Yıldız, “Havaların soğuması ile birlikte yaz aylarında gördüğümüz sivrisinekler kanalizasyonlarda rögar kapaklarından geçerek orada havanın ısınmasını bekliyor. Biz de sıcak sisleme yöntemi ile bu havaların ısınmasını bekleyen sivrisinekleri bertaraf ediyoruz. Bunun haricinde on iki ay boyunca sivrisineklerin yumurta ve larvalarına yönelik larvasit uygulamalarımız devam ediyor. Havaların ısınması ile birlikte yine karasineklerin yumurtalarına ve ergenlerine yönelik çalışmalarımız da devam edecek.  

Fareler ve sıçanlar da biliyorsunuz ki kanalizasyonlarda yuvalanıyor. Bunun için de bütün kanalizasyon sistemlerinde askı aparat yöntemi ile rodentisit uygulaması yapıyoruz. Onun haricinde açık alanlarda, arazilerde yine fare zehiri uygulamamız devam ediyor. Bunun dışında yaz ayları ile birlikte örneğin Mayıs-Haziran ayı itibari ile sokak ilaçlamalarımız başlayacak. Bu 12 ay boyunca sürecek bir mücadele. Çünkü bu haşerelerin mücadelesi anlık ya da bir sezonu kapsayan uygulama değil, yılın her mevsimi devam etmesi gereken bir mücadeledir. Bu yüzden halkımızın sağlığını da dikkate alarak, diğer canlıları da düşünerek çevre dostu, en doğru ürün ve yöntemle halkımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.

FOTO GALERİ