ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Park Konseptinde Bir İlk

Tarih : 12 Kasım 2020
Ümraniye'de Park Konseptinde Bir İlkÜmraniye Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları başlatılan ve modern bir hale getirilecek olan Kaşif Kalkavan Parkı'nda, Ümraniye'de ilk defa bir hayvan park alanı oluşturulacak.

Ümraniye Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları başlatılan ve modern bir hale getirilecek olan Kaşif Kalkavan Parkı'nda, Ümraniye'de ilk defa bir hayvan park alanı oluşturulacak.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye’deki bir çok parkta yaptığı yenilik çalışmalarına bir yenisini daha eklemek için Tatlısu Mahallesi’nde bulunan Kaşif Kalkavan Parkı’nda çalışma başlattı. Bu parkta diğer parklardan farklı olarak Ümraniye’de bir parkta ilk defa hayvan park alanı oluşturulacak. Çalışmalar   tamamlandığında, park içerisinde minik dostların yer alacağı hayvan park alanlarının dışında yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuklar için oyun park alanları ve gençler için halı saha yer alacak.

Ümraniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde saha teknikeri olarak görev yapan Semih Yıldız, “Revizyonda olan parkımızda bazı bölümlerde diğer parklardan farklı olarak hayvanlara ait alanlar oluşturacağız. Parkımızda halı sahamız mevcut olacak, yürüyüş alanlarımız olacak ve çocuklar için oyun alanlarımız olacak.  Vatandaşlarımız bu parkta istedikleri gibi yürüyüş yapabilecekler, dinlenebilecekler. Yaptığımız oyun grupları ile çocuklarımız da daha konforlu ve sağlı bir ortamda oyunlarını oynayarak eğlenebilecek” dedi.

Daha önce parkın küçük bir alanda bulunduğunu belirten Semih Yıldız, “Parkımızın hemen yanında aktif olarak bir toprak saha mevcuttu. Biz yeni yapılan projede toprak sahamızı da değerlendirdik. Burada sunni çimden hem halı saha yapacağız hem de vatandaşlarımızın kullanabileceği bir park ile içerisinde hayvanlar için bir park alanı yapacağız. Böylece peysaj düzenlemeleri ile de birlikte daha modern bir parka kavuşacağız” şeklinde konuştu

FOTO GALERİ