ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Koronavirüs Tedbirleri

Tarih : 17 Mart 2020
Ümraniye'de Koronavirüs Tedbirleri Ümraniye Belediyesi dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri bu tedbirler kapsamında Ümraniye’de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile belediyenin hizmet aracı olarak kullandığı toplu taşıma araçlarını dezenfekte ediyor.

Ümraniye Belediyesi dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri bu tedbirler kapsamında Ümraniye’de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile belediyenin hizmet aracı olarak kullandığı toplu taşıma araçlarını dezenfekte ediyor.

Ümraniye Belediyesi dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında halkın sağlığını korumak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye’nin farklı noktalarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler başta vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyenin vatandaşların hizmetine sunduğu toplu araçlarını dezenfekte ediyor. Gün boyunca çalışmalarını sürdüren ekipler bugün yine kamu kurumları ile camiler, okullar, kültür merkezleri, engelli vatandaşların hizmetine sunulan araçlar, hasta nakil ambulansları, cenaze araçları ve otobüsleri dezenfekte etti. Özel kıyafetleri ile bu çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların sağlığı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görev yapan Uzman Biyolog İsmail Yıldız, “Bu mevsimlerde başta salgın hastalıklar ve koronavirüs olmak üzere halkımızda oluşacak riskleri en aza indirmek amacıyla özellikle toplumsal kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yapıyoruz. Ve bu hastalıkların en fazla yayılmasına neden olan toplu taşıma araçlarında bu uygulamamızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sırasında kullandığımız ürün nano gümüş iyon teknolojisine sahip çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen bir ürün. İlçe sınırları içerisinde halka hizmet vermekte olan bütün kamu binaları, toplu taşıma araçları, okullarımız, camilerimiz, muhtarlık binalarımız ve halkımıza hizmet eden diğer kamu binalarını dezenfekte ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında verdiği kararın ardından Ümraniye Belediyesi’nde görev yapan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de idari izne çıkarıldı.

 

FOTO GALERİ