ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Camilerde ‘5 Vakit Namaz, 1 Vakit Spor’ Projesi Başladı

Tarih : 15 Kasım 2019
Ümraniye'de Camilerde ‘5 Vakit Namaz, 1 Vakit Spor' Projesi BaşladıÜmraniye’de ilk kez uygulamaya konulan ‘5 Vakit Namaz, 1 Vakit Spor’ projesi ile camilerde uzman eğitmenler eşliğinde spor yapılmaya başlanıldı. Proje kapsamında camilerde uygulamaya konan spor aktivitesi programına katılan Başkan İsmet Yıldırım, “Bu tür hareketlerin yapılması ile vatandaşların daha sağlıklı ve dinç olarak namazlarını ifa edeceklerini ve sağlıklarına kavuşacaklarını düşünüyorum. Onun için “5 Vakit Namaz 1 Vakit Spor” projemizi bugün itibariyle başlattık” dedi.

Ümraniye’de ilk kez uygulamaya konulan ‘5 Vakit Namaz, 1 Vakit Spor’ projesi ile camilerde uzman eğitmenler eşliğinde spor yapılmaya başlanıldı.  Proje kapsamında camilerde uygulamaya konan spor aktivitesi programına katılan Başkan İsmet Yıldırım, “Bu tür hareketlerin yapılması ile vatandaşların daha sağlıklı ve dinç olarak namazlarını ifa edeceklerini ve sağlıklarına kavuşacaklarını düşünüyorum. Onun için “5 Vakit Namaz 1 Vakit Spor”  projemizi bugün itibariyle başlattık” dedi.

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geliştirilerek Ümraniye İlçe Müftülüğü işbirliği ile uygulamaya konulan ‘5 Vakit Namaz 1 Vakit Spor’ projesi kapsamında Ümraniye’de ilk kez camilerde uzman eğitmenler eşliğinde cemaatle spor yapıldı. Günümüz hastalıklarının başında gelen obezitenin önüne geçmek ve özellikle emeklilik döneminde olan vatandaşlarımıza aktivite kazandırma hedefi taşıyan proje kapsamında Hz Havva Camii, Parseller Camii, Şehit Mustafa Efendi Camii’nde uygulanmaya başlayan spor aktivitesine çok sayıda cemaat katıldı.

Camilerde başlayan spor projesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşımız, “Spor yapmak genellikle gençler için düşünülen ve uygulamaya koyulan bir faaliyet ama belediyemiz sağ olsun bu konuda bizleri unutmadı ve sağlığımıza büyük katkı sağlayacak bir projeyi bugün itibariyle başlattı. İnsan yaşı ilerledikçe ve beden hareketsizliği arttıkça farklı hastalıklar ortaya çıkıyor, hastalık olmasa da beden hareketleri her geçen gün kısıtlanmaya başlıyor ve mesela namazı bile zor kılar hale geliyorsunuz bu da ister istemez bizleri üzüyor ama “5 Vakit Namaz 1 Vakit Spor” projesi ile vücudumuzu hareket ettirebileceğiz, bu da inşallah bize her anlamda fayda sağlayacak bu faaliyetinden dolayı Belediyemize teşekkür ederim.” dedi.

Vatandaşların daha sağlıklı ve daha zinde olması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İnşallah cemaatimiz bu aktivitelerle daha dik durabilecek ve kendi sıhhatlerini de kazanacaklar, eminim ki sporla birlikte namazı daha iyi kılacaklar” şeklinde konuştu. Şimdilik üç camide uygulamaya başlayan projenin önümüzdeki zaman diliminde yaygınlaştırılacağını hatırlatan Başkan İsmet Yıldırım, “Bunu Ümraniye’de yaygınlaştıracağız. İsteyen bütün cemaate camilerde bunu spor hocalarının nezdinde, el kol hareketleri, boyun hareketleri, bel hareketleri ile böylece vücutlarını hem sinir sistemleri, hem de kas sistemleri gelişmiş olacak. Sporun yaşı yok. Bakıyorsun 80 yaşında, 90 yaşında insanlar rahat yürüyor, koşuyor. Biz de şimdi 50 yaşında, 60 yaşında belim ağrıyor, başım ağrıyor, boynum ağrıyor, diyor. Bunlar neden? Hareket etmemekten. Hareket ettirirsek bunları bu tür aktivite ile inşallah sağlıkları daha iyi olur. Bunu geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ