ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de 7.2 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı

Tarih : 22 Ağustos 2019
Ümraniye'de 7.2 Büyüklüğünde Deprem TatbikatıÜmraniye Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yürütülen sivil savunma çalışmaları kapsamında, 17 Ağustos 1999 Depremini Anma ve Temel Afet Eğitim Programı düzenlenerek; katılımcılarla Deprem Simülasyon Tırı’nda 7.2 büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı.

Ümraniye Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yürütülen sivil savunma çalışmaları kapsamında, 17 Ağustos 1999 Depremini Anma ve Temel Afet Eğitim Programı düzenlenerek; katılımcılarla Deprem Simülasyon Tırı’nda 7.2 büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı.

Ümraniye Belediyesi, 1999 yılında yaşanan depremin ardından olası afetlere karşı müdahale ve bilgilendirme çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ortaklaşa çalışmalar yürüterek depreme hazırlıklı olmak konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor. Ayrıca Ümraniye Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından yürütülen; ilçede bulunan okullarda ve mahallelerde afet bilgilendirme seminerleri düzenlenirken, belediye personellerinden oluşturulmuş afet müdahale ve arama kurtarma ekibine de düzenli olarak güncellenen eğitimler veriliyor.

Türkiye’nin yaşadığı en büyük afetlerden olan 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenler için Deprem Haftası dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen 17 Ağustos 1999 Depremini Anma ve Temel Afet Eğitim Programı’na Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, ilçe protokolü, meclis üyeleri, Ümraniye Belediyesi ilgili müdürleri ve personeller ile muhtarlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi ve Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut; depremin oluşumunu, fay hatlarını ve Türkiye'nin deprem haritasını anlattı. 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda bir konuşma gerçekleştirerek ; “Yaşanılan bu felaketten sıyrılabilmeyi devletin iradesiyle ve desteğiyle başardık. Birinci derecede deprem bölgesi olan bir coğrafyadayız.” dedi. Başkan Yıldırım; konuşmasına deprem öncesi hazırlığın öneminden bahsederek devam etti. “Böyle vahim kayıpların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri alarak riskleri azaltmalı, depremle yaşamayı öğrenmeliyiz.” diyen Başkan İsmet Yıldırım 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Program; depreme nasıl hazır olunacağının, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiğinin anlatılmasıyla son buldu. 

Başkan İsmet Yıldırım programın ardından katılımcılarla birlikte; Ümraniye Belediye Binası bahçesine getirilen, deprem anını deneyimlemek için oluşturulmuş Deprem Simülasyon Tırı’nı da ziyaret etti. Belediye bahçesinde DHA ve İHA ajanslarına röportaj veren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım; “Ülkemiz kentsel dönüşüm konusunda ciddi mesafeler kaydetti. Ranta dönük değil depremde hasar görmemesi ve can kaybı olmaması için; binalarımızda ve diğer çalışmalarımızda ne gibi değişiklikler yapabiliriz, bunun üzerinde durmalıyız.” diyerek kentsel dönüşümün bir hizmet olduğuna vurgu yaptı. Binaların bilinçsiz arttırılmasının depremde yol açacağı zararlardan bahseden Başkan Yıldırım; “Dayanıksız binaları sağlamlaştırarak, yeni sağlam ve depreme dayanıklı binalar inşa ederek gerçek bir hizmet yapmış oluruz.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Belediyesi internet sitesinden ulaşılan ABİS (Afet Bilgilendirme Sistemi) ile ilçedeki vatandaşların; toplanma alanları, sahra hastaneleri gibi önceden belirlenmiş alanlar ile afet öncesi ve sonrası için gerekli tüm bilgilere ulaşması sağlanıyor.

FOTO GALERİ