ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de 300 Geri Dönüşüm Kutusu Yerleştirildi

Tarih : 01 Kasım 2019
Ümraniye'de 300 Geri Dönüşüm Kutusu YerleştirildiÜmraniye’de ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında mahallelere 300 geri dönüşüm kutusu yerleştirildi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Her türlü giysi, evdeki eşyalarımız burada değerlendirilerek, bu kutuya gelip atılırsa, çöp olmaktan kurtuluyor ve bunlar tekrar ekonomiye kazandırılmış oluyor” dedi.

Ümraniye’de ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında mahallelere 300 geri dönüşüm kutusu yerleştirildi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Her türlü giysi, evdeki eşyalarımız burada değerlendirilerek, bu kutuya gelip atılırsa, çöp olmaktan kurtuluyor ve bunlar tekrar ekonomiye kazandırılmış oluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde bir süre önce başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Ümraniye Belediyesi, bu proje kapsamında evlerdeki giysilerin geri dönüşümünü sağlamak için mahallelere yeni geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Ümraniye’nin 37 mahallesinde daha önce 50 olan geri dönüşüm kutuları, yeni yapılan kutularla birlikte 300’e ulaştı. Bu kutulardan biri de Ümraniye Belediyesi bahçesine yerleştirildi.

Belediye çalışanlarının ihtiyaç dışı giysilerini atması için yerleştirilen geri dönüşüm kutusuna ilk giysileri Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım attı. Belediyenin ‘Sıfır Atık Projesi’ne verdiği öneme dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Biliyorsunuz artık insanlar eski giysilerini verecek yer arıyorlar. Ama biz bunları değerlendirmek adına ‘Sıfır Atık Projesi’ giyside de mevcut. Ümraniye’mizde 37 mahallemizde 300 noktada bu tür gördüğünüz kutular yapıldı. Bu kutuların içerisinde insanlar giysilerini bırakıyor ve bunlar alınıp değerlendiriliyor. Böylece doğada yok olmuyor ve değerlendirilmiş oluyor” diye konuştu. Geri dönüşümün ülke ekonomisine olan katkılarına vurgu yapan Başkan Yıldırım, “Her türlü giysi, evdeki eşyalarımız burada değerlendirilerek, bu kutuya gelip atarlarsa çöp olmaktan kurtuluyor ve bunlar tekrar ekonomiye kazandırılmış oluyor. Bu da Ümraniye’miz için daha önce 50 noktadaydı, bunu 300 noktaya çıkardık” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ