Ümraniye’de 29 Ekim Kutlamaları

Tarih : 29 Ekim 2020
Ümraniye'de 29 Ekim KutlamalarıCumhuriyetin 97'inci yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Ümraniye’de de büyük bir coşku ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile başlayan kutlamalar Ümraniye Belediyesi’nin bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Cumhuriyetin 97'inci yılı  tüm Türkiye’de olduğu gibi Ümraniye’de de büyük bir coşku ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile başlayan kutlamalar Ümraniye Belediyesi’nin bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Törene Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanlığını temsilen 4. Kara Havacılık Alay Komutanı Kara Pilot Albay Mesut Solmaz, Ümraniye’deki siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören sırasında Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye ve garnizon komutanlığı adına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Tören İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

Ümraniye’deki 29 Ekim Bayramı kutlamaları ilçenin farklı noktalarında düzenlenen programlarla gün boyunca sürdü.