ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Zabıtasının Yeni Normal Hayat Denetimleri

Tarih : 04 Haziran 2020
Ümraniye Zabıtasının Yeni Normal Hayat Denetimleri Ümraniye Belediyesi yeni normal hayata geçiş sürecinde açılan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri denetimler sırasında kafe, restoran türü işletmelerin İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uyup uymadıklarını kontrol etti.

 

Ümraniye Belediyesi yeni normal hayata geçiş sürecinde açılan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri denetimler sırasında kafe, restoran türü işletmelerin İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uyup uymadıklarını kontrol etti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir çok işletme uzun bir süre kapalı kalmıştı. Salgının kontrol altına alınması ile birlikte yaşanan yeni normal hayata geçiş sürecinde kafe, restoran, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali türü bir çok işletme belirli kurallar çerçevesinde vatandaşlara yeniden hizmet vermeye başladı.

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de işletmelerin kurallara uyup uymadıklarını kontrol etmek için yeni normal hayata geçişin başladığı Pazartesi gününden bu yana denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler tarafından başta iş yerlerinde bulunması gereken sosyal mesafe kuralı olmak üzere, dezenfektan ve maske takma konusunda işyerleri sık sık kontrol ediliyor. Zabıtanın yaptığı denetimler sırasında işyerlerindeki görevlilerin müşterilerin ateşini ölçtükleri, girişte dezenfektan bulundurdukları ve masalar arasında da sosyal mesafeye uygun yerleşim düzeni oluşturdukları görüldü. Kurallara uymayan işyerleri ise zabıta tarafından uyarıldı. Zabıta, bu denetimler sırasında işyerlerine Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kontrollü Hayat Çalışma Rehberi’ bıraktı. Belediye ekiplerinin bu çalışması, önümüzdeki günlerde de devam edecek.

FOTO GALERİ