ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Sordu Başkan Yıldırım Cevapladı

Tarih : 27 Mart 2020
Ümraniye Sordu Başkan Yıldırım CevapladıÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, geçen hafta sosyal medya aracılığı ile ilk kez gerçekleşen ‘Halk Günü’ buluşmalarının ardından bu hafta da canlı yayınla Ümraniyelilerin sorularını cevapladı. Gündemde olan koronavirüs(Covid-19) salgını ile ilgili önemli tedbirler aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, başta ihtiyaç sahibi yaşlıların ihtiyaçlarının giderilmesi olmak üzere Ümraniye’deki temizlik ve ve dezenfekte çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, geçen hafta sosyal medya aracılığı ile ilk kez gerçekleşen ‘Halk Günü’ buluşmalarının ardından bu hafta da canlı yayınla Ümraniyelilerin sorularını cevapladı. Gündemde olan koronavirüs(Covid-19) salgını ile ilgili önemli tedbirler aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, başta ihtiyaç sahibi yaşlıların ihtiyaçlarının giderilmesi olmak üzere Ümraniye’deki temizlik ve ve dezenfekte çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, geçen hafta il kez sosyal medya aracılığı ile gerçekleşen ‘Halk Günü’ buluşmalarının ardından bu hafta da ekran karşısına geçerek vatandaşlarla buluştu. Başkan Yıldırım, başta Ümraniye’deki koronavirüs tedbirleri olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu. Canlı olarak yayınlanan programı ise binlerce Ümraniyeli izledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bütün Türkiye’nin hatta bütün dünyanın kendini karantinaya aldığına dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “3 milyara yakın insan dünyada evinde şuanda. Türkiye’de buna çok ciddi bir şekilde talimatlara, sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiye ve uyarılarına, hükümetimizin, sağlık bakanımızın ve diğer bakanlıklarımızın tavsiyelerine milletimiz uymaya gayret ediyor. Daha fazla uyulması lazım bence. “Evde Kal Rahat Et” sloganı ile evde kalıp rahat etmek lazım. Onun için dışarısı çok rahat değil bilhassa yaşlılar olarak. Tabi gençler olarak da hem yaşlılarımıza hizmet edeceğiz ama kendimizi de sanki virüslüyüz gibi bir taraftan da hem kendimizi yaşlılarımızdan koruyacağız hem de kendimizi diğer sevdiklerimizden koruyacağız. Bunu hep birlikte aşacağız inşallah. İyi gidiyoruz ben öyle görüyorum Türkiye olarak. Ümraniye’de de öyle. Ne kadar çok irtibat kurmazsak birbirimizle, yakın mesafe irtibatı, bulaşıcılığı o kadar aza indirgemiş oluruz. Diğer Avrupa ülkelerinin durumuna düşmemiş oluruz ki veriler de  15’nci  günde çok daha iyi görünüyor. İnşallah bunu hep beraber el ele verip, tavsiyelere de uyarak atlatırız inşallah” şeklinde konuştu.

Bu süreçte yaşlı vatandaşların kendilerini korumasının çok önemli olduğunu ve bu nedenle de ciddi tedbirler aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “65 yaş üzeri ciddi sıkıntı, bilhassa bulaştığı zaman. Ölümcül olabilecek, tedavisi zorlaşabilecek durumda olduğu için yaşlılarımızın daha fazla korunması lazım. Bizim onlara bir baba şefkati ile bir ana şefkati ile sahip çıkmamız lazım. Kamu olarak biz belediyemiz, valiliğimiz, kaymakamlığımız, hükümetimiz, Sağlık Bakanlığı’mız ve Cumhurbaşkanlığımız bu konuda her türlü tedbiri almış vaziyette. Biz Ümraniye Belediyesi olarak ‘Vefa İletişim Merkezi’ne gelen talepleri kaymakamlığımızla birlikte bir ekip oluşturduk. Bu ekipler yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların, 112, 155, 156 ve ‘Ümraniye Vefa Hattı’ üzerinden gelen bilgiler doğrultusunda ilçe kaymakamlığının başkanlığında yaşlılarımıza gıda, temizlik malzemesi ve diğer taleplerini karşılıyoruz. Bunun için 10 adet hizmet aracı hazırladık. Bu konu ile alakalı ekiplerle, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ve Ümraniye Kızılay Şubesi ile birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Şuana kadar bu telefon hatları vasıtasıyla bize toplamda bin 861 talep geldi ve bizde bu talepleri kısa sürede karşıladık” diye konuştu.

Koronavirüsle mücadelede temizliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Yıldırım, bu konuda da belediye olarak yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi dezenfekte ekibini kutluyorum. Hakikaten 13-26 Mart arasında çok ciddi çalışma yaptılar. Kamu kurumları başta olmak üzere, 27 tane Ümraniye’de kamu kurumu var, bunların tamamı, 147 tane ibadethane, 37 adet muhtarlık binaları, okul ve eğitim kurumları 105 adet, aile sağlığı merkezlerimiz var 43 adet, belediye ek hizmet binalarımız var 40 adet, Kur-an kursları var 40 adet, cadde ve sokaklarımız 413 adet, yıkama ve dezenfekte çalışmaları hala devam ediyor sokaklarımızda ayrıca spor tesisleri var 4 adet, PTT, Türk Telekom, İSKİ, İGDAŞ gibi binalarım tamamı dezenfekte edildi. Bunların yanında berberler, kuaförler, taksi durakları, eczaneler 205 tane, İETT’nin peron amirlikleri, 112 Hızır Acil Servisi’mizin noktaları ve belediyemizin hizmet araçları var bunlar, AYEDAŞ’ımızın, hastanemizin var, cezaevimizin var, itfaiye araçlarımız var 305 tane, bunlarla birlikte toplam bin 503 tane binaydı, araçtı tamamı dezenfekte yapıldı ve bu çalışmalar devam ediyor. Tabi önce sağlık, önce temizlik, önce hijyen lazım ki bundan sonra gelecek virüsleri de bertaraf etmeliyiz” dedi.

FOTO GALERİ