ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi’nden Minik Dostlarımız İçin Kış Seferberliği

Tarih : 20 Ekim 2020
Ümraniye Belediyesi'nden Minik Dostlarımız İçin Kış SeferberliğiÜmraniye Belediyesi kış aylarının yaklaşması ile birlikte ilçede yaşayan sokak hayvanları için seferber oldu. Belediye ekipleri, Ümraniye’deki pek çok parka kedi ve köpekleri olumsuz hava şartlarından koruyacak evler yerleştirdi.

 

Ümraniye Belediyesi kış aylarının yaklaşması ile birlikte ilçede yaşayan sokak hayvanları için seferber oldu. Belediye ekipleri, Ümraniye’deki pek çok parka kedi ve köpekleri olumsuz hava şartlarından koruyacak evler yerleştirdi.

Ümraniye Belediyesi, kış mevsimi öncesinde sokaklarda yaşayan kedi ve köpekleri unutmayarak çalışmalarını hızlandırdı. Belediye’nin Veterinerlik İşleri Şefliği ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli ekipler, minik dostlarımızın kış mevsiminde zor durumda kalmaması için çok sayıda parka kedi ve köpekler için küçük evler konumlandırdı. Ekiplerin parklara yuvaları yerleştirdiği esnada ise hayvanların ilgisi görülmeye değerdi. Görevliler yuvaları yerleştirdikten sonra mama bırakırken, küçük dostlarımızın kendilerini sevdirmesiyle ortaya iç ısıtan görüntüler ortaya çıktı.

Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Şefi Berkant Mutlu, “Sonbahar ayındayız ve dolayısı ile kışa giriyoruz. Minik dostlarımızı da Ümraniye Belediyesi olarak unutmuyoruz. Dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yılda kedi evlerini, köpek evlerini, park ve bahçelere zaten isteğe göre koyuyoruz” dedi.

Belediye olarak hayvanların ihtiyacına göre her yıl beslenmesini yaptıklarını dile getiren Berkant Mutlu, “Ayrıca dışarda gezen kedi ve köpeklerimizin hastalıkla ilgili tedavilerini yapıp aynı şekilde kendi yaşam alanlarına bırakıyoruz. Onların yaşam alanlarında kışı sağlıklı geçirmeleri de önemli. Dolayısı ile onları soğuktan koruyan bu ahşaptan yapılmış kedi ve köpek evlerini parklara, bahçelere yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi bu yıl ilçe genelinde 87 kedi evi ile 71 köpek evi yerleştirirken, önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

FOTO GALERİ