ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK KATKI

Tarih : 10 Şubat 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK KATKIÜmraniye Belediyesi; ilçenin belirli noktalarında günlük olarak cam, plastik ve ambalaj atıklarını ev ve iş yerlerinden toplayarak çevre kirliliğini önlerken, geri dönüşüm ile doğaya ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Ümraniye Belediyesi; ilçenin belirli noktalarında günlük olarak cam, plastik ve ambalaj atıklarını ev ve iş yerlerinden toplayarak çevre kirliliğini önlerken, geri dönüşüm ile doğaya ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Geri dönüşüm bilinci aşılamak, doğal kaynakları korumak, çevre kirliliğini engellemek ve ekonomiye katkı adına ilçe genelinde, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından seminer ve eğitimler veriliyor. Bunun yanı sıra haftanın her günü ilgili ekipler tarafından; ev ve iş yerlerinden cam, plastik ve ambalaj atıkları toplanıyor. Toplama ve ayrıştırma tesislerinde getirilen atıklar; ayırma bandından geçerken cam, kâğıt, metal ve plastik olarak türüne göre birbirinden ayrılıyor. Ardından preslenen atıklar balyalar halinde geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

Düzenli olarak yürütülen bu çalışmalar ile Ümraniye’de; çöpler ile atıklar birbirinden ayrılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Ayrıca; doğal kaynakların korunması, hammadde tasarrufunun sağlanması için atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmış oluyor.

FOTO GALERİ