ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Çocuklara Yüzme Kursu

Tarih : 15 Ocak 2020
Ümraniye Belediyesi'nden Engelli Çocuklara Yüzme KursuÜmraniye Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atarak engelli çocuklara yönelik yüzme eğitimleri başlattı. Bu çalışma ile engelli öğrenciler okullarından alınarak Ümraniye Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ne götürülüyor ve burada uzman eğitmenler eşliğinde öğrencilere yüzme eğitimleri veriliyor.

Ümraniye Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atarak engelli çocuklara yönelik yüzme eğitimleri başlattı. Bu çalışma ile engelli öğrenciler okullarından alınarak Ümraniye Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ne götürülüyor ve burada uzman eğitmenler eşliğinde öğrencilere yüzme eğitimleri veriliyor.

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza atarak ilçedeki okullarda eğitim gören engelli öğrencilere yönelik yüzme eğitimleri başlattı. Haftada iki gün gerçekleşen yüzme kurslarına katılan engelli çocuklar, uzman eğitmenlerden aldıkları dersle hem yüzmesini öğreniyor hem de eğleniyor.

Bu çalışmanın hayata geçirildiği okullardan biri olan Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki engelli öğrenciler, Ümraniye Belediyesi’ne ait bir araçla alınarak Ümraniye Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ne götürüldü. Aileleri ile birlikte yüzme havuzuna getirilen öğrenciler, burada görevliler tarafından hazırlandı. Uzman eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimine başlayan çocukların heyecanları ise görülmeye değerdi. İlk önce havuza girmekten korkan bazı öğrenciler, eğitmenler eşliğinde bu korkuyu yenerek havuza girmeyi başardı. Çocuklar ders boyunca hem yüzdü hem de doyasıya eğlendi.

Yüzme eğitimine katılan öğrenci velisi Arzu Yıldız, “Bu imkanı sundukları için Ümraniye Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Şuan gerçekten çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce kendi imkanlarımızla denize götürdük. Şuanda ilk defa havuza giriyor. Gerçekten çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ