ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN EMEKTAR ESNAFA HİZMET BERAT’I VERİLDİ

Tarih : 10 Mart 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN EMEKTAR ESNAFA HİZMET BERAT'I VERİLDİÜmraniye Belediyesi, ilçede 25. hizmet yılını tamamlamış esnafa Berat takdim töreni düzenleyerek büyük bir jest yaptı.

Esnafla sık sık bir araya gelerek onların talep ve sorunlarını dinleyen Başkan İsmet Yıldırım, bu kez Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen program vesilesiyle onlarla bir araya geldi. İlçe genelinde 25 yıl ve üzeri faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar, “Hizmet Beratı” ile onurlandırıldı.

“Esnaflarımıza Bol Kazançlar Diliyorum”

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 2021 yılının “Ahilik Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatarak esnaf kültürünün önemine vurgu yaptı. Başkan Yıldırım, “Bu yıl, Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde Ahilik Yılı olarak ilan edildi. Ahilik demek; kardeşlik, cömertlik ve yardımlaşma demektir. Esnafımızın Anadolu’daki bu kültürünü, İstanbul’da Modoko ve etrafındaki esnaflarımızın ciddi şekilde yerine getirdiğini görüyorum. Biz de hizmette 25 yılını doldurmuş esnafımıza plaket vermek istedik. İlçemizde 40 bine yakın esnafımız var. Bu önemli bir rakam” dedi.

“Modoko, mobilyanın başkentidir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, “Burdan dünyanın çeşitli yerlerine ciddi ihracat yapılıyor. Yaptığımız tarama sonucunda 700’den fazla 25 yılını tamamlamış esnafımız olduğunu tespit ettik. Bugün 30 esnafımız ile buradayız. Yapacağımız diğer programlar ile 700 esnafımıza daha plaketlerini takdim etmiş olacağız. Esnafımız pandemi yüzünden bazı sıkıntılar yaşadı. Her şerde bir hayır olduğunu düşünenlerdeniz. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde her türlü hizmeti esnafımıza, ihtiyaç sahiplerine ve hasta kardeşlerimize tüm kamu kurumlarıyla gerektiği şekilde yaptı” dedi. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, “Esnaf kardeşlerimize işlerinde başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

FOTO GALERİ