ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİR İMAR MÜJDESİ DAHA

Tarih : 02 Mart 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN BİR İMAR MÜJDESİ DAHAÜmraniye Belediyesi, ilçedeki imar sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Cemil Meriç Mahallesi’nde, ormana bitişik olan daha öncesinde imar planı olmasına rağmen bu haklarından yararlanamayan parsellerin imar sorunu Ümraniye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturuldu.

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşanan bir imar sorununu daha çözdü. Dudullu Bölgesinde yürürlükte olan imar planlarında devlet ormanlarından 10 metre çekme mesafesi şartı bulunuyordu. Cemil Meriç Mahallesi de bu şarttan dolayı bir çok parsel imarı olmasına rağmen yapılaşma engeli yaşıyordu.

Ümraniye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de, bu sorunun çözümü için 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarında düzenleme yaparak 10 metre olan çekme mesafesini 5 metreye düşürdü. Yapılan plan düzenlemelerinin onay süreçleri tamamlanarak plan yürürlüğe girdi. Böylelikle bu durumdan etkilenen pek çok parselin sorunu çözülmüş oldu.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için 0216 443 56 00 (1123/1292) numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.