ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ RAMAZANDA DA YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMIYOR

Tarih : 20 Nisan 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ RAMAZANDA DA YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMIYORÜmraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Yaşlı Hizmet Birimi’nin çalışmaları Ramazanda da aralıksız olarak sürüyor. Birimde görevli ekipler 65 yaş üstü yatağa bağımlı olmayan, bakıma muhtaç ve kimsesi olmayan vatandaşlara hizmet veriyor.

Yaşlı Hizmet Birimi kurulduğu günden bugüne kadar birçok yaşlı vatandaşa hizmet götürdü. Ümraniye Belediyesi ilçede yaşayan bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılara; ev temizliği, kişisel bakım, duygusal ve manevi destek, hastane ve diğer kurumlara refakat ve rapor takibi gibi hizmetleri Ramazanda da vermeye devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Yaşlı Hizmet Birimi’nin çalışmaları şöyle:

-Birimde görevli olan ekipler yaşlıların, tırnak kesimi ve saç-sakal bakımını gerçekleştiriyor. Ayrıca banyo yapmakta zorlanan yaşlıların banyoları yaptırılıyor. Evlerinde banyosu olmayan yaşlılar ise hamama götürülüyor.

-Ev işlerini yapmakta zorlanan bakıma muhtaç yaşlıların yaşam alanları belirli aralıklarla temizleniyor.  Evinde eşyası olmayanlara eşya temini, boya-badana ve halı yıkama gibi işlemler de Ümraniye Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerinden alınan destekle yapılıyor.

-Yaşlılara; kişisel gelişimlerini ve morallerini güçlendirmeyi, hayata bağlılıklarını artırmayı, iç dünyalarıyla barışık olmalarını, manevi sapmaları ve korkuları gidermeyi amaçlayan, kişilerin inanç ihtiyaçlarını destekleyen manevi bakım hizmeti de sunuluyor.

-Üyelerin evlerinde şeker ve tansiyon ölçümleri yapılırken, hastane ve hekim randevuları organize edilerek gerektiğinde ulaşım ve refakat hizmeti veriliyor. Aile hekimlikleri ve eczanelerle iletişim kurularak ihtiyaç duyulduğunda kurum bakımına ihtiyacı olan yaşlı üyelerin evraklarını temin ederek kurumlara yerleşmeleri sağlanıyor.

Yaşlı Hizmet Birimi’nin hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki numarayı arayabilirler:

(216) 443 56 00 Dâhili: 1721

FOTO GALERİ