ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi Araştırma Geliştirme Merkezi Çalışmalarına Başladı

Tarih : 22 Ocak 2020
Ümraniye Belediyesi Araştırma Geliştirme Merkezi Çalışmalarına BaşladıÜmraniye Belediyesi Araştırma Geliştirme Merkezi(ARGEM), çalışmalarına başladı. Ümraniye’nin gelişimine katkıda bulunmak için kurulan ARGEM, tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürecek.

Ümraniye Belediyesi Araştırma Geliştirme Merkezi(ARGEM), çalışmalarına başladı. Ümraniye’nin gelişimine katkıda bulunmak için kurulan ARGEM, tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürecek.

 Ümraniye Belediye Meclisi’nin 09.01.2020 tarihli kararı ile Ümraniye Belediyesi başkanlık makamına doğrudan bağlı olarak Strateji Geliştirme Müdürlüğü kuruldu. Bu aşamada oluşturulan Ümraniye Belediyesi Araştırma Geliştirme Merkezi de çalışmalarına başladı.

Ümraniye Belediyesi’nin misyon, vizyon ve temel değerlerini ilke edinerek yola çıkan ARGEM, Ümraniye’nin gelişimine katkı sağlamak için tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürecek. ARGEM, yerel hizmetlerin geliştirilmesinde; bilimsel yöntemlere başvuran, veriye dayalı karar alma süreçlerini destekleyen, faaliyet ve projeleri ulusal ve uluslararası düzeyde inceleyen, raporlama ve danışmanlık hizmetleri sunan strateji geliştirme görevi üstlenecek.

 ARGEM’ in çekirdek kadrosunda veri analiz, raporlama, iç kontrol, eğitim ve proje geliştirme alanlarında 6 uzman personel görev yapacak. Ayrıca Ümraniye Belediyesi’nin farklı birimlerinden belirli kriterler göz önünde bulundurularak seçilen ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından görevlendirilen 40 personel de ARGEM ekibinin bir üyesi olarak tüm çalışmalarda aktif  rol alacak.

‘Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te belirtilen İç Kontrol, Stratejik Plan, Performans Programı, Faaliyet Raporu ve Yönetim Bilgi Sistemi gibi çalışmaların  yanı sıra ARGEM, aşağıda belirtilen başlıklarla ilgili görev üstlenecek.

•             Yönetsel kararların etkinliğini artırmak ve hizmetlerin kalitesini ölçmek amacıyla kentsel ve kurumsal veri tabanının oluşturulması ve yönetilmesi

•             Hizmet Alanlarının İhtiyaç, Beklenti Ve Memnuniyetine Yönelik Araştırmalar

•             Hizmetlerin Etkinlik ve Verimlilik Analizleri

•             Başkanlık, Başkan Yardımcılıkları ve Müdürlüklere Yönelik Danışmanlık ve Projelendirme Hizmetleri

•             Sosyopark Kurulması ve Akademisyenlerle Koordinasyon,

•             Personel Uzmanlık ve Tecrübe Paylaşım Programlarının Tasarlanması