ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİNDE LİDER

Tarih : 01 Mart 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİNDE LİDERÜmraniye Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Şefliği tarafından Ümraniye Kaymakamlığı’nın koordinesinde, şubat ayı boyunca yüz yüze ve online olarak 14.197 kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” vererek, İstanbul’daki ilçeler arasında en çok afet farkındalığı oluşturan kurum oldu.

Ümraniye Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Şefliği tarafından Ümraniye Kaymakamlığı’nın koordinesinde, şubat ayı boyunca yüz yüze ve online olarak 14.197 kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” vererek, İstanbul’daki ilçeler arasında en çok afet farkındalığı oluşturan kurum oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından afetlere daha hazırlıklı bir Türkiye için, toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Ümraniye Belediyesi de harekete geçerek eğitimlere başlamıştı. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı uzman ekipler şubat ayı boyunca 14.197 Ümraniyeli kamu çalışanına ve vatandaşına “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi. Ümraniye Belediyesi bu rakamla İstanbul’daki ilçeler arasında en çok afet farkındalığı oluşturan kurum oldu.

Yüz yüze ve online olarak verilen eğitimler kapsamında, “Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacaklar”, “Afet ve Acil Durum Çantası”, “Planlama”, “Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler”, “İletişimin Kesilmemesi” konularında bilgi aktarıldı.

Eğitimler, planlanan aralıklarla verilmeye devam edecek.

FOTO GALERİ