ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE AFET GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Tarih : 23 Şubat 2021
ÜMRANİYE AFET GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYORÜmraniye Belediyesi, olası afet durumlarında arama kurtarma çalışmalarında görev yapacak olan gönüllülerin; afet öncesinde, esnasında ve sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda anında ve bilinçli bir şekilde müdahale edebilmesi için belediye personeline “Ümraniye Afet Gönüllüsü” eğitimleri verdi.

Ümraniye Belediyesi, olası afet durumlarında arama kurtarma çalışmalarında görev yapacak olan gönüllülerin; afet öncesinde, esnasında ve sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda anında ve bilinçli bir şekilde müdahale edebilmesi için belediye personeline “Ümraniye Afet Gönüllüsü” eğitimleri verdi.

İçişleri Bakanlığınca afetlere hazırlıklı bir Türkiye için, toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Ümraniye Belediyesi de harekete geçmişti. Bu kapsamda Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Amirliği’nde ve çeşitli müdürlüklerde görevli personeller AFAD tarafından “Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi”ne katılıp, eğitimi başarıyla tamamlayarak eğitmen olmuşlardı. Bu sayede gönüllüler; verilecek olan bu eğitimlerle başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik; afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları öğrenmiş olacak.

Ümraniye Belediyesi de, Ümraniye Kaymakamlığı’nın koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele (Tüm okul müdürlerine, muhtarlara, kurum müdürlerine ve site sakinlerine) Afet Yönetim Merkezi’nde, kültür merkezi, apartman siteleri, toplantı salonları ve online olarak eğitimler vermeye devam ediyor.

Bu kapsam da Ümraniye Meclis Salonu’nda düzenlenen “Ümraniye Afet Gönüllüsü” eğitimi, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Eğitime katılan Başkan Yıldırım, “Her türlü doğal afete hazırlı olmak hayat kurtarır” diyerek tüm gönüllülere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 Verilen eğitim kapsamında “Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacaklar”, “Afet ve Acil Durum Çantası”, “Planlama”, “Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler”, “İletişimin Kesilmemesi” konularında belediye personellerinden oluşan AFAD Gönüllülerine bilgi aktarıldı.

Bu eğitimlerin sonunda eğitime katılan personellere belediye tarafından "Ümraniye Afet Gönüllüsü" kartı verilecek. Eğitimler, belirlenen periyotlarla verilmeye devam edecek.

FOTO GALERİ