ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Trafik Eğitim Parkı’nda Eğitimler Yakında Başlıyor

Tarih : 26 Eylül 2019
Trafik Eğitim Parkı'nda Eğitimler Yakında BaşlıyorÜmraniye Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan trafik eğitimleri, yakında başlıyor. Necip Fazıl Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşecek eğitim programında öğrencilere, trafik kuralları ile ilgili eğitim veriliyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan trafik eğitimleri, yakında başlıyor. Necip Fazıl Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşecek eğitim programında öğrencilere, trafik kuralları ile ilgili eğitim veriliyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından 2013 yılında açılan ve Ümraniye’de bulunan devlet okullarının ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik hizmet vermeye başlayan Trafik Eğitim Parkı’ndaki eğitimler, 14 Ekim’de başlıyor. Necip Fazıl Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı, okul bazlı randevu sistemiyle öğrenci kabul ederken, eğitim parkının personeli tarafından belirlenen okulun dördüncü sınıf öğrencilerini eğitime alıyor.  Öğrenciler eğitim alanına Ümraniye Belediyesi’ne ait araçlarla transfer ediliyor. Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada uygulanıyor.

Öncelikle teorik eğitime tabi tutulan öğrenciler, trafik kurallarıyla ilgili eğitim alıyor. Eğitimlerde öğrencilere konuyla alakalı videolar izlettiriliyor ve ardından pratik eğitime geçiliyor. Bu aşamada öğrenciler özel araçlarla eğitim görüyor. Çocuklara güvenlikleri için kask ve özel kıyafetler giydiriliyor. Uzman hocalar eşliğinde öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak öğretiliyor.

Yalnızca hafta içi hizmet veren tesis, öğrencilere temel trafik kurallarını öğretmek, trafikle ilgili bilinç oluşturmak gibi amaçlara hizmet ediyor.

FOTO GALERİ