ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Tiyatro Oyunları Ümraniyelilerden Büyük Alkış Aldı

Tarih : 03 Aralık 2019
 Tiyatro Oyunları Ümraniyelilerden Büyük Alkış AldıProf. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘Bahriyeli Yarim Var’ ve Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde sahnelenen ‘Mahkûm Yusuf’ adlı oyunlar beğeniyle izlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘Bahriyeli Yarim Var’ ve Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde sahnelenen ‘Mahkûm Yusuf’ adlı oyunlar beğeniyle izlendi.

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlendiği etkinlikler arasında yer alan yetişkin tiyatroları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Birbirinden değerli eserler Ümraniyeli sanatseverlerle buluşturuluyor. Bu hafta da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ‘Bahriyeli Yarim Var’ ve Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde ise ‘Mahkûm Yusuf’ adlı oyunlar sahnelendi.

Geleneksel Türk Tiyatrosu motifleriyle süslenmiş tek perdelik sürükleyici bir güldürü olan ‘Bahriyeli Yarim Var’ oyununda hikâye, asker arkadaşı Yaşar’ın sütkardeşinden hoşlanan Bahriyeli Şemsi’nin, Yaşar’ın izin kağıdını çalarak konağa girmesiyle başlıyor. Uzun bir süredir yeğeni Pakize’yi görmeyen amiralin de konağa gelmesiyle de işler karışır. Şemsi her ne kadar işleri yoluna koymaya çalışsa da, Yaşar’ın konağa geri dönmesiyle her şey iyice çıkmaza girer. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sergilenen kahkaha dolu ‘Bahriyeli Yarim Var’ oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde de ‘Mahkûm Yusuf’ adlı oyun sahnelendi. Meşhur üç numaralı koğuş, aslen siyasi suçlardan hapse girenlerin koğuşudur. Hapishane dolu olduğu için üç numaralı koğuşa, üç mahkûm gönderirler. Birbirini sevmeyen bu üç mahkûma, kış günü akşamüstü yeni bir misafir gelir. Birbirleriyle tanışmaları geçmişlerine dönük hesaplaşmalarının anlatıldığı iki perdelik oyun beğeniyle izlendi.

FOTO GALERİ