ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Tiyatro Oyunları Ümraniyeli Sanatseverlere Keyifli Bir Hafta Sonu Yaşattı

Tarih : 17 Aralık 2019
 Tiyatro Oyunları Ümraniyeli Sanatseverlere Keyifli Bir Hafta Sonu YaşattıÜmraniye’de yetişkinler için sahnelenen tiyatro oyunları, Ümraniyeli sanatseverlere keyifli bir hafta sonu yaşattı. Yoğun ilgi gören oyunlar Ümraniyelilerden büyük alkış aldı.

Ümraniye’de yetişkinler için sahnelenen tiyatro oyunları, Ümraniyeli sanatseverlere keyifli bir hafta sonu yaşattı. Yoğun ilgi gören oyunlar Ümraniyelilerden büyük alkış aldı.

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hafta sonunda Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde “Âkif ve Asım” adlı oyun, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ise  “Kare As” adlı oyun sahnelendi.

Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde sahnelenen “Âkif ve Asım” adlı trajedi türündeki oyunda; ahlak, yenilik, çalışkanlık, helal kazanma, vatan ve millet sevgisi gibi değerler işlendi.  Mehmet Âkif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı oyunda, gençlere güzel örnekler sunuldu. Oyun Mehmet Âkif Ersoy’un Berlin yolculuğunu yüz yıl öncesinden günümüze taşıyor. Böylece gençler, dünle bugünü mukayese etme imkânı buluyor. Oyun panoramik bir trajedi olarak savaşı gözler önüne sererken, çalışan ve inanan neslin neler başarabileceğine dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde oynanan iki perdelik komedi türündeki “Kare As” adlı oyunda ise izleyiciler kahkahalara boğuldu. Oyundaki gelişmeler bir doğum günü balosuyla başlıyor. Evin huysuz halası Atiye, parasının bir kısmını eski aşkı olan İsmail Sokullu’nun hayatta kalan tek akrabası kimse ona vermek istiyor ve onu bulmak için her yere ilan veriyor. Mirası öğrenen herkes yavaş yavaş evde toplanmaya başlayınca işler iyice içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor.

Sahnelenen her iki oyun da Ümraniyeli izleyicilerden büyük alkış aldı.

FOTO GALERİ