ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Tarihçi-Yazar Göncüoğlu, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Tarih : 18 Şubat 2020
Tarihçi-Yazar Göncüoğlu, Öğrencilerle Bir Araya GeldiTarihçi-Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu Kültür-Sanat Okulda Başlar programı kapsamında Prof. Dr. Nabi Avcı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Tarihçi-Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu Kültür-Sanat Okulda Başlar programı kapsamında Prof. Dr. Nabi Avcı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu Kültür-Sanat Okulda Başlar programları çerçevesinde Prof.Dr. Nabi Avcı Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Tarihçi-Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, ‘İki Kıta Bir Şehir İstanbul’ adlı bir seminer verdi. Süleyman Faruk Göncüoğlu konuşmasında, “Eskiden İstanbul’un yerleşim düzeninde esas olan semtlerdi. Mahallelerin ve sokakların sınırları vardı fakat semtlerin sınırları tam anlamıyla yoktu. Nereden başlayıp nerede bittiği bilinmezdi. Yine de “Semt-i meşhurunuz neresi?” diye sorulan birisi rahatlıkla hangi semtte oturduğunu söylerdi. Adresler ise cami ve mescitlere göre tarif edilirdi” dedi.

İstanbul’un bir medeniyetler şehri olduğunu belirten Göncüoğlu, şehrin kurulduğu tarihten itibaren durmadan bir değişim ve gelişim içinde olduğunu söyledi. Göncüoğlu ayrıca İstanbul’un şehircilikten hukuka, insan haklarından mimariye kadar pek çok yeniliğin öncüsü olduğunu sözlerine ekledi.

Tarihçi-Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu tarafından verilen seminer, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

FOTO GALERİ