ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları İftarda Buluştu

Tarih : 08 Mayıs 2019
Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları İftarda BuluştuÜmraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçe kaymakamlığı tarafından Nikah Sarayı’nda şehit ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçe kaymakamlığı tarafından Nikah Sarayı’nda şehit ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen iftar programına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Ayan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, Ümraniye SGK Müdürü Olkan Uzman, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Kaside ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün dua etmesiyle devam etti. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan şehit aileleri ve gaziler hep birlikte iftar yaptı.

Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları ile bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına bizleri kavuşturan Rabbime hamd olsun. Ramazanın bereketini sizlerle paylaşmak bizim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü sizler söz konusu vatan olunca canını feda etmekten hiçbir zaman kaçınmayan kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri ile kıymetli gazilerimizsiniz” dedi. “Yakın zamanda aldığımız şehit haberleriyle yüreklerimiz tekrardan yandı” diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun. Gazilerimize de Rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Yıldırım, “Unutmayalım; her toprak parçası vatan değildir. Uğruna bedel ödenen, şehit verilerek kanla sulanan toprak parçasına ‘vatan’ denir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve siz değerli ailelerimiz sayesinde bu topraklar bu zamana kadar gelerek vatanımız oldu. Dolayısıyla biz de sizinle birlikte iftar açmanın onurunu yaşıyoruz. Programımıza teşrif ederek iftarımızı şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Vatanımıza göz diken, üzerine oyunlar oynamak isteyen hainlere fırsat vermesin.  Allah bizleri sağ salim bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine de ulaştırmayı nasip eylesin. Ramazan-ı Şerif’in ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Gecemiz mübarek olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptığı konuşmada, “Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin” diyerek, tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

FOTO GALERİ