ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

“Oyun Karavanı Yollarda” tırı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ümraniye'den Uğurlandı

Tarih : 23 Nisan 2019
“Oyun Karavanı Yollarda” tırı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ümraniye'den Uğurlandı23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak için hayata geçirilen “Oyun Karavanı Yollarda” tırı Başkan İsmet Yıldırım’ın katılımıyla Alanya’ya uğurlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak için hayata geçirilen “Oyun Karavanı Yollarda” tırı Başkan İsmet Yıldırım’ın katılımıyla Alanya’ya uğurlandı.

Çocuklara geleneksel oyunları tanıtmak amacıyla Ümraniye Belediyesi’nin yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen “Oyun Karavanı Yollarda” projesi bu yıl üçüncü turnesine başlıyor. Geleneksel oyunların unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması için hazırlanan Oyun Karavanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ümraniye Çarşı Metro İstasyonu Saat Kulesi önünden düzenlenen bir törenle bu yıl 10 ili dolaşmak üzere yola çıktı. Bu karavanla çocuklar; oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme, halat çekmece, mendil kapmaca, mas güreşi, mangala ve eğitici spor oyunlarıyla buluşacak.

Oyun Karavanı uğurlama programına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlyas Topsakal, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve çok sayıda Ümraniyeli katıldı.

Programda birer konuşma yapan Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlyas Topsakal, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, çocukların Oyun Karavanı gibi etkinliklerle zaman geçirmesinin ve geleneksel değerlerimizin yaşatılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Çocuklar, gün sizin gününüzdür. Bayramınız kutlu olsun. Oyun Karavanı’nı görünce eskiden oynadığımız oyunları hatırladım. Geleneksel oyunlarımızı unutmamalıyız. Bu sebeple federasyon yetkililerini kutluyorum. Ümraniye Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız” dedi. Konuşmasına anne ve babalara nasihatlerde bulunarak devam eden Başkan Yıldırım, “Çocuklarımız teknolojiyle değil, sokakta oynadıkları oyunlarla büyümelidir. Bu sebeple siz ailelere de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımız iyi ki varlar” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından karavan; Alanya, Antalya, Denizli, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale olmak üzere 10 ayrı şehirde çocuklarla buluşmak üzere uğurlandı.

FOTO GALERİ