ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Müzehhibe-i Münevveran Tezhip Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

Tarih : 14 Şubat 2020
Müzehhibe-i Münevveran Tezhip Sergisi Sanatseverlerle BuluşacakMüzehhibe-i Münevveran tezhip sergisi, 20 Şubat’tan itibaren Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Müzehhibe-i Münevveran tezhip sergisi, 20 Şubat’tan itibaren Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi, 20 Şubat’tan itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı ve Tezhib Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Münevver Üçer’in eserlerinin yer aldığı Müzehhibe-i Münevveran “Gelenek Gelecektir” isimli tezhip sergisine ev sahipliği yapacak. Kültür merkezinde 15 Mart’a kadar açık kalacak sergide 40 eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Böyle bir sergiyi Ümraniye’de sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Münevver Üçer, “Sanat ve sanatçının yaşamı için en önemli konu hâmilik geleneğidir. Geçmişimizde padişahlarımız, devlet büyüklerimiz ve ülkelerin ileri gelenleri, nasıl sanat ve sanatçıya sahip çıkmışsa, bugünde bizlere devletimizin kurumları, özel sektör temsilcileri, koleksiyonerler sahip çıkmaktadır. Bu sahiplenmenin en önemli kurumları, Cumhurbaşkanımız ve onun yaydığı etki ile tüm devlet kurumları olmaktadır. İşte bu bağlamda İstanbul’a yaptığı başarılı hizmetler ve akabinde Ümraniye Belediye Başkanlığına seçildikten sonra kültür ve sanata verdiği destekle, gönlümüzde taht kuran değerli Başkanımız İsmet Yıldırım beyefendi ve nezdinde; tüm ekibine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.