ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Muhtarlar Sordu Başkan Yıldırım Cevapladı

Tarih : 12 Haziran 2020
Muhtarlar Sordu Başkan Yıldırım CevapladıÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’nin altı mahallesinden muhtarların katıldığı canlı yayında muhtarların sorularını yanıtladı. Yıldırım, mahallelerde uygulanan projeler ve çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’nin altı mahallesinden muhtarların katıldığı canlı yayında muhtarların sorularını yanıtladı. Yıldırım, mahallelerde uygulanan projeler ve çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Muhtarlar Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor” isimli programda mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. Programa bu hafta Topağacı  Mahalle Muhtarı Yaşar Karataş, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Orhan Ezber, İnkilap Mahalle Muhtarı Mahir Su, Saray Mahalle Muhtarı Mustafa Aksoy, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tanju Elgün,  Hekimbaşı Mahalle Muhtarı Abdurrahman Toprak katıldı. Bu hafta Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen programda Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve muhtarlar, mahallelerdeki sorunları konuşurken, uygulanacak projeleri de masaya yatırdılar.

“Projelerimizi bir  bir hayata geçiriyoruz”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, göreve gelmeden önce seçim beyannamelerinde Ümraniye ile ilgili yer alan projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, “Biz zaten bir programla gelmiştik. Orada neler yapacağımızı söylemiştik. Millet bahçeleri yapacağız, millet kıraathenleri yapacağız, spor salonları yapacağız, yüzme havuzu yapacağız, büyük bir spor köyü yapacağız, büyük meydan projeleri yapacağız, onun dışında kaymakamlık binamız yoktu onu hazırladık yapacağız dedik, emniyet binası yerimiz çok uygun değil onun yeri yapılacak. Bu ve buna benzer eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden, fakir fukaraya bakımdan, okulların yapımına kadar planladık. Onların hepsini hayata bir bir geçiyoruz” dedi.

O projelerden biri olan ve canlı yayının yapıldığı Ümraniye Millet Bahçesi’ni anlatan Başkan Yıldırım, “ Şimdi bu millet bahçesi de, içinde bulunduğumuz yer de 330 dönüm, daha önce mesire alanı, bildiğimiz ormandan tahsis alınan bir yer. Ormanların tahsislerinde mesire alanları sadece insanların gelip işte arabaları ile mangal yakıp, piknik yaptıkları bir yer halindeydi ama şimdi burada yedi yirmi dört bir yaşam merkezi var. Spor aktivitesinden tutunda eğlence alanlarına kadar ne ararsanız mevcut. Çocuklar bisiklete binebiliyor, oyun alanları var, basketbol oynayabiliyor, futbol sahası yapılıyor, koşu parkurumuz var 2 bin 700 metre. Burada isteyen mangal da yapıyor ama dumansız mangal yapıyor. Güzel doğalgazlı, ilk defa Türkiye’de geliştirdiğimiz ve taş üzerinde hijyenik olarak gelip burada mangal yapabiliyorlar. Bilhassa hanımlarımız çok memnun. Koku yok, pislik yok, duman yok, Yani her şey burada disiplinli. Otopark desen 976 tane araç alabiliyor burası. 977’nci araç geldi mi içeri almıyor aracı otomatik çünkü. Yani akıllı otoparklar yapıldı buraya. İnternet bedava. Gece aydınlatmaları var. Tuvaletlerimiz yedi yıldızlı diyebiliriz, tertemiz pırıl pırıl. Büfelerimiz var. Ayrıca mini bir golf sahası yaptık. Çocuklarımız golf yapmayı öğrensinler, golf da önemli bir spor. Kısacası burada yedi yirmi dört bir hayat var. Burayı Ümraniyeliler olarak mutlaka kullanın” şeklinde konuştu.

Ümraniye’ye iki millet bahçesi daha kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Ümraniye’de bunun gibi iki millet bahçesi daha yapacağız. Bir tanesi Trabzonpark, Trabzonlular Derneği’mizle birlikte. Orada o derneğimizi muhafaza edeceğiz. Ve yine Ümraniye Trabzon Millet Bahçesi adıyla orayı da aynı bunun gibi yapacağız. Bir tane de Dudullu bölgesinde, Osmangazi Korusu 180 dönüm, oranın projelerini yaptık. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkarıyoruz. İnşallah TOKİ ile birlikte buranın bir benzerini orada yapacağız. Yani oradaki vatandaşlarımız da yürüme mesafesinde parklarına kavuşmuş olacaklar” diye konuştu.

“Bu mahalleler Ümraniye’nin en iyi yerleri olacak”

Ümraniye’nin Topaağacı, Dumlupınar, Hekimbaşı, İnkilap, Saray ve Kazım Karabekir Mahallelerindeki en önemli sorunun daha önce 2B problemi olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, ”En önemli problemimiz bilyorsunuz 2B problemi. 2B yani tapusuz arazilerdi. Devletin arazileriydi. Bunlara bir kere kavuştuk. Tapu meselesini sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimiz çözdü. Bu bir kere önemli bir sonuç. Ondan sonra imar planları yapıldı ve imara açıldı buralar. Fakat ekonominin biraz duraksaması ile  inşaat hızlı başlayamadı. Biraz da toplulaştırma oldu. Çünkü Ümraniye’nin toplulaştırmadan kastım şu, parseller küçük olduğu için 3 bin, 5 metreye kadar şartlar getirildi ki buralarda otopark yapılsın, yeşili bol olsun, yolları geniş olsun, okul alanları, donatı alanları, sosyal alanlar, spor alanları yapılsın ki iyi bir proje çıksın. O proje ile birlikte inşallah Hekimbaşı’ndan tut Kazım Karabekir’e kadar olan bu bölge bana göre İstanbul’un en iyi yeri olacak. Sakın kimse malını satmasın. Hatta bugün sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelmiştim, sağ olsun randevumuzu uygun gördüler biz de gittik. Burayı da masaya yatırdık. Ondan dolayı da çok selamı var sayın Cumhurbaşkanımızın. Ve burayı sayın Cumhurbaşkanımızın bir toplantısı ile önemli bir şekilde masaya yatırarak daha hızlandıracağız inşallah” ifadelerini kullandı. 

Bu mahallelerde imar planlarının iptal edildiği yönündeki bir soruya Başkan Yıldırım, “Halkın istemediği hiçbir şey olmaz. Biz halka hizmet için varız. Ben imar planlarının iptal olmasını şu, bu pek önemsemiyorum. 1/5000’lik bizim anahtar paftamız var. En önemli şey 1/5000’lik. 1/1000’lik planlar her zaman bir şekliyle geçer. Biz onun üzerinde daha planlı olarak çalışıyoruz. Eski planlarda şöyle bir dezavantajımız vardı. Planlarımız zaten değişmeyecek. Herkes biliyor ne alacağını. Yeşil alanlar çok parça parçaydı. Biz onları şimdi toplulaştıracağız. Büyük alanları şimdi büyük parklar yapacağız bölgede çocuklara. 100 metrekare yeşil alan bir işe yaramaz, 500 metrekare bir işe yaramaz ama 5 bin metre kare bir yeşil alanı park olarak yaptığınız zaman orada çok daha güzel olur. Düşünün sizin Topağacı Mahallesi’nde 5 bin metre, 10 bin metrekare alanlar var ve öyle bir yerde yaşıyorsunuz. Şimdi Ümraniye’de diğer mahalleler bundan yoksun anlatabiliyor muyum. Ama bizim avantajımız yolların genişliği, parkların büyük olması. Okul alanlarının çok daha fazla olması. Cami alanlarının taltif edilmesi gibi sosyal donatı alanları, spor alanlarının taltif edilmesi. Ki İstanbul’da olmayan bir spor köyü projemiz var Hekimbaşı’nda. Ciddi bir proje. Biliyorsunuz Hekimbaşı neyle anılırdı eski dönemlerde. Çöpüyle ve ölümüyle. Çöpte orada vatandaşlarımız rahmetli oldu. Burası daha sonra Ümraniyespor’umuzun tesisleri oldu ama yeterli mi, değil. Biz şimdi 22 branşta, spor alanlarının olduğu spor köyü kuracağız orada. Mesela Topağacı’ndaki yüzme havuzu projesi. Kısa sürede projenin büyük bir çoğunluğu tamamlandı bir ay sonra bitecek. Yani üç buçuk ayda yüzme havuzunun projesi bitecek” şeklinde yanıt verdi.

“Cadde ve sokaklara 3 bin 600 ağaç diktik”

Bir gazetede Ümraniye’de ‘Ümraniye’yi Yeşillendiriyoruz’  pankartı asılan noktada ağaç söküldüğü yönünde medyada yer alan haberlere değinen Ümraniye Başkan Yıldırım,” Ümraniye 5 yılın sonunda bütün sokaklarında ıhlamur kokacak. Erguvanlar olacak, çınarlar olacak her türlü ağaç olacak. Yani şimdi biz ağaca karşı olabilir miyiz. Bu bir algı operasyonu” dedi.

Ümraniye Başkanı İsmet Yıldırım, “Orası Yenişehir Mahallesi’nde Finans Şehir diye bir yer kuruluyor. Yani Finans Şehir şu. Bir milyon metrekareden fazla inşaat olan Türkiye’nin finans merkezi buraya geliyor. Bütün bankaların genel müdürlükleri, artı onların türevleri olan finansla alakalı ne kadar yerli yabancı şirket varsa orada konuşlanacak. Şimdi bunun etrafında gecekondular vardı. Ve gecekondular 120 taneydi. Bunların hepsi ile oturduk anlaştık. Siz hiç Ümraniye’de gecekondu yıkılıyor diye kavga gürültü duydunuz mu? Ve anlaştık bunlara da daire sahibi yapıyoruz. Nerede? Finans Şehrin karşısında bizim bir arsamız vardı. Orayı düzenledik. Ağacı kesersin ama yerine ağaç dikersen bir şey yok. Şimdi buradaki ormanın içerisinde eğer siz buradaki ağaçları ormanla birlikte seyreltmezseniz diğer ağaçları da mahfedersiniz, bir bakarsınız bunların tamamı gider. Bunların bir seviyesi var. Yani biz şu ormana bile bin tane özel ağaç diktik. Bu sene 3 bin 600 tane, 3 milyon 600 bin lira para verdik, sokaklara 8 senelik 10 senelik  ağaç diktik. Niye buraya gelip yazmıyorlar. Ve bunu her sene yapacağız. Ümraniye 5 yılın sonunda bütün sokaklarında ıhlamur kokacak. Erguvanlar olacak, çınarlar olacak her türlü ağaç olacak. Yani şimdi biz ağaca karşı olabilir miyiz. Bu bir algı operasyonu. Ben bunu kimin yaptığını da biliyorum, hangi gazetenin falan şimdi onların burada reklamını yapmaya gerek yok. Vatandaşımız biliyor bizim yaptıklarımızı” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ