ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Liselere Geçiş Sınavı Kursu Başladı

Tarih : 20 Ekim 2020
Liselere Geçiş Sınavı Kursu BaşladıÜmraniye Belediyesi’nin ilçede Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan çocuklar için uygulamaya koyduğu kurslar başladı.

Ümraniye Belediyesi’nin ilçede Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS)  hazırlanan çocuklar için uygulamaya koyduğu kurslar başladı.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için Ümraniye Belediyesi tarafından uygulamaya koyulan Liselere Geçiş Sınavı(LGS) Kursu başladı. Bu yıl kurslara Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda kayıt alındı. Kursun ilk günü öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı yapıldıktan sonra eğitimlere başlandı. Kursa kayıtlı öğrencilere,  kaynak kitaplar ve denemeler belediye tarafından ücretsiz bir şekilde verildi.

Kursa katılan öğrenciler, Liselere Geçiş Sınavı’nda sorumlu oldukları Türkçe, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Matematik ve İngilizce dersleri alıyor. Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki çocukların eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurs, Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi ile Aliya İzzet Begoviç Kültür Merkezi’ nde hafta sonu 2 gün şeklinde veriliyor.

Kurslarda, dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle binalara gelen öğrencilerin ateşleri ölçülerek maske veriliyor. Teneffüs aralarında ise sınıflar tek tek dezenfekte ediliyor.

FOTO GALERİ