ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Liselere Geçiş Sınavı Kurs Kayıtlarımız Başladı

Tarih : 30 Eylül 2020
Liselere Geçiş Sınavı Kurs Kayıtlarımız BaşladıÜmraniye Belediyesi’nin liselere geçiş sınavına hazırlanan öğrenciler için gerçekleştirdiği Liselere Geçiş Sınavı(LGS) kurs kayıtları başladı. Kurslara kayıt yaptıran öğrenciler, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler eşliğinde eğitimlerini sürdürecek.

Ümraniye Belediyesi’nin liselere geçiş sınavına hazırlanan öğrenciler için gerçekleştirdiği Liselere Geçiş Sınavı(LGS) kurs kayıtları başladı. Kurslara kayıt yaptıran öğrenciler, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler eşliğinde eğitimlerini sürdürecek. 

Öğrencilerin lise ve üniversiteye hazırlanmasına imkân sağlayan Ümraniye Belediyesi, bu çalışmalarını Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan öğrenciler için de sürdürüyor.  Bu çerçevede belediyenin açmış olduğu Liselere Geçiş Sınavı kurs kayıtları başladı. Kurslara Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı kontenjan ayrılırken, öğrenciler eğitimlerini sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirecek. Öğrencilerin bina girişlerinde ateş kontrolleri yapıldıktan sonra dezenfektan ve maske verilecek.

Liselere Geçiş Sınavı’nda Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilimleri, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri yer alıyor. Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılan merkezi sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sözel bölümde Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından sorular yer alıyor.

KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

FOTO GALERİ