ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Kültür-Sanat Okulda Başlar

Tarih : 11 Şubat 2020
 Kültür-Sanat Okulda Başlar Birbirinden farklı konu ve konukları Ümraniye’deki lise öğrencileriyle bir araya getiren Kültür-Sanat Okulda Başlar programları büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Birbirinden farklı konu ve konukları Ümraniye’deki lise öğrencileriyle bir araya getiren Kültür-Sanat Okulda Başlar programları büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Kültür-Sanat Okulda Başlar" programları tüm hızıyla devam ediyor. Alanında uzman olan isimlerin katıldığı programlarda farklı konularda gerçekleştirilen seminerler, öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirmelerine ve farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı oluyor.

Kültür-Sanat Okulda Başlar programı kapsamında Dr. Aylin Şengün Taşçı, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nde “Örneklemeli Türk Müziği Tarihi” isimli bir seminer verdi. Aylin Şengün Taşçı programda Türk Musikisi’nin gelişimi, formları ve yapısal özellikleri hakkında bilgi aktararak; değişik dönemlerde yaşamış olan önemli Türk bestekârlarını tanıttı. Taşçı, verdiği seminerde geleneksel Türk sazlarının tanıtımını yaparak bu sazlar eşliğinde eserler seslendirdi.

Ümraniye Belediyesi Müzik Akademisi eğitmenleri Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Akademi hocaları okulda müzikal söyleşi ve dinleti gerçekleştirdi.

Araştırmacı-Yazar İlknur Bektaş da Şehit Erol İnce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” adlı bir seminer verdi. 9 yıl boyunca binlerce belge, bilgi, evrak ve envanter tarayarak elde ettiği bilgilerle milli mücadelede kahraman kadınlar perdesini aralayan kitaplar yazan İlknur Bektaş, programda araştırmalarından yola çıkarak milli mücadele döneminde Türk kadınını anlattı.

Her üç okulda da gerçekleşen Kültür-Sanat okulda Başlar programları öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

FOTO GALERİ