ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

KİLİM DOKUMA GELENEĞİ HÜNERLİ ELLERDE YENİDEN HAYAT BULUYOR

Tarih : 08 Nisan 2021
 KİLİM DOKUMA GELENEĞİ HÜNERLİ ELLERDE YENİDEN HAYAT BULUYORÜmraniye Belediyesi, Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi’nde binlerce yıllık yöresel kilim dokuma geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Akademi Geleneksel Sanat Kursları’nda eğitimini tamamlayan kursiyerler; Hereke, ipek halı dokuma ve malzeme satış atölyesini ziyaret etti.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki kadınların mesleki becerilerini kazanmalarını ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla binlerce kadının meslek sahibi olmasını sağlıyor. Ümraniye Akademi Geleneksel Sanat Kursları’nda aslına uygun kök boyalarla boyanmış saf yün ipliklerle Anadolu motiflerinin çalışıldığı, Türk düğümü, tek düğümlü İran tekniği ve kilim türlerinin tamamının öğretildiği kilim dokuma kursuna 37 kursiyer katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş dokumacılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla kurulan kilim atölyesine gelen kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de kilim dokuma konusunda deneyim kazanıyor. Haftanın 4 günü ders verilen atölyede 4 büyük tezgah ve 20 masa üstü germe tezgah bulunuyor. Bu dönem eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Hereke ipek halı dokuma ve malzeme satış atölyesini ziyaret ederek; İpek halı dokumasının nasıl yapıldığı, yıkama işlemlerini ve tamir atölyesini gezdi ve fikir sahibi oldular. 

FOTO GALERİ