ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Kıbrıs Gazilerine ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’ Verildi

Tarih : 21 Haziran 2019
Kıbrıs Gazilerine ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı' VerildiKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 45 yıl sonra gönderdiği ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’; Başkan İsmet Yıldırım tarafından Nikâh Sarayı’nda düzenlenen törenle Ümraniyeli Kıbrıs Gazileri’ne verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 45 yıl sonra gönderdiği ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’; Başkan İsmet Yıldırım tarafından Nikâh Sarayı’nda düzenlenen törenle Ümraniyeli Kıbrıs Gazileri’ne verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kök, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Ayan, Kıbrıs Gazileri, gazi yakınları ve muhtarlar katıldı.

Programda birer konuşma gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kök ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; gazilere ve şehitlere minnetlerini dile getirerek şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda kısa bir konuşma gerçekleştirerek; “1974 yılında, imkânsızlıklara rağmen Kıbrıs’ta bulunan soydaşlarımızın haklarını korumak için verdiğimiz mücadelede sizlerin sayesinde bir başarı hikâyesi yazdık. Vatanımızı korumak için fedakârlık eden askerlerimiz, polislerimiz, korucularımıza minnettarız. Rabbim hepinize uzun ömürler versin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Başkan İsmet Yıldırım ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, gazilere ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’ vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

FOTO GALERİ