ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Tarih : 07 Ekim 2020
Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde Çalışmalar Son Aşamaya GeldiÜmraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Elmalıkent Mahallesi’nde yapılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalar son aşamaya geldi. Kaba inşaatı tamamlanan ofis inşaatının önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete açılacak.

 

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Elmalıkent Mahallesi’nde yapılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalar son aşamaya geldi. Kaba inşaatı tamamlanan ofis inşaatının önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete açılacak.

Ümraniye Belediyesi Ümraniye’nin bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını çözmeye yönelik bir çalışma başlatarak Kentsel Dönüşüm Ofisi projesini hayata geçirmişti. Elmalıkent Mahallesi’nde kısa bir süre önce çalışmaları başlayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalar sona doğru yaklaştı.

Önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete açılması planlanan Kentsel Dönüşüm Ofisi ile ilgili bilgi veren Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Proje Geliştirme Birimi Personeli Feyzullah Akyıl, “Kazım Karabekir Mahallesi imar planında kalan altı mahalleye hitap eden bu ofisimiz, bölge halkına en yakın noktada bilgi verme amacı taşıyor. Vatandaşlarımız evlerine yakın olan bu ofisi, gün içerisinde ziyaret ederek kentsel dönüşüm hakkında uzman personellerimizden bilgi alabilecek” dedi.

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü olarak Kazım Karabekir bölge planı üzerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıklarını belirten Feyzullah Akyıl, “Şuan elimizde bölgede bulunan çalışmalarda parsellerin mevcut durumları, yapılaşma şartları, anlaşma ihtimalleri gibi detaylar mevcut. Ofisimize gelen vatandaşımız, parseli ile ilgili imar hakkı bilgilerini uzman personelden alabilecek. Haklarını öğrenen vatandaşlarımız böylece mevcut durumu ile ilgili mukayesesini doğru bilgiler ışığında yapacaktır. Mevzuatta yararlanabileceği kentsel dönüşüm uygulamalarını buradan öğrenerek kendisine en uygun olanı talep edebilecektir. Riskli alan nedir, rezerv yapı alanı nedir, uygulamadaki avantajları, dezavantajları nedir buradan öğrenecektir. Parseli ile ilgili bilgilerini alan vatandaşımızın uygulama birliği içinde olacağı diğer parsel malikleri ile ofisimizde buluşarak ortak kararlar alarak değişime katkıda bulunacaklardır. Belediyemizin sağladığı bu ofiste yerinde dönüşüm için gerekli uzlaşma ortamını bulacaklardır. Ofisimiz aynı zamanda kamu kurumlarının, iştirak şirketlerinin ve yatırımcı firmaların da vatandaşla buluştuğu odak noktası haline gelecektir. Uzman personelimizle, kentsel dönüşümde taraf olan herkesin uzlaşması noktasında yapılacak tüm çalışmalar bu ofisimizde yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki inşaat çalışmalarının son durumu ile ilgili bilgi veren Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Gökhan Bayraktar, “Kentsel dönüşüm iletişim ofisimizin Ağustos ayının ilk haftasında çalışmalarına başladık. Yaklaşık bir buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlamak üzereyiz. Bir hafta on gün içerisinde de aktif hale getireceğiz. Çalışmamız bu şekilde sonlanacak” ifadelerini kullandı.

Binanın depreme dayanıklı çelik bir yapıdan oluştuğunu vurgulayan Gökhan Bayraktar, “İçerisinde de vatandaşlarımıza hizmet edecek konforlu alanlarımız var. Kentsel dönüşümle ilgili her türlü soru ve problemlerin çözülebileceği konforlu, detaylı ve kaliteli bir inşaat yaptık burada vatandaşlarımıza. Bir hafta on gün içerisinde çalışmamızı tamamlayacağız. İçerde vatandaşlarımızın yararlanacağı kentsel dönüşüm ofisimiz, riskli yapı ofisimiz, kira yardımı ofisimiz ve yapılacak olan inşaat çalışmalarının maketlerinin görülebileceği sergi alanımız mevcut olacak” diye konuştu.

FOTO GALERİ