ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

İTÜ KONSERVATUVARI ONAYLI KURSLAR BAŞLIYOR

Tarih : 24 Eylül 2021
İTÜ KONSERVATUVARI ONAYLI KURSLAR BAŞLIYORÜmraniye Belediyesi, Müzik Kursları’nda branş sayısını bu yıl 18’e çıkardı. 2021-2022 dönemi kayıtlarının başladığı kurslarda, başarılı olan katılımcılara İTÜ TMDK onaylı sertifika verilecek.

Müziğe yeteneği olan, kendini bu alanda yetiştirmek isteyen ve konservatuvarlara hazırlananlara yönelik olarak düzenlenen Müzik Kursları bu yıl da çalışmalarına devam edecek. Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı iş birliği ile düzenlenen Müzik Kursları’nda eğitimler hobi alanında 2 yıl, akademik alanında da 4 yıl sürecek.  Başvuruların sonlanmasının ardından akademik kadro jürisi tarafından yapılacak olan yetenek sınavı (kulak değerlendirmesi) neticesinde başarı gösteren başvuru sahipleri kurslara kabul edilecek. Hobi alanında eğitim görecek olan katılımcılar eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra Ümraniye Belediyesi onaylı bir sertifikanın sahibi olacak. Akademik alanda eğitim görenler ise, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından onaylanan sertifikayı almaya hak kazanacak. 14 Eylül’de başlayan kurs kayıtları, www.umraniye.bel.tr  adresinden 1 Ekim’e kadar online olarak devam edecek.

Müzik Kursları’nda eğitimler 4 Ekim’de başlayacak. Branşlara göre farklı yaş gruplarının kabul edileceği kursların eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2019’da başlayan ve büyük ilgi gören Müzik Kursları’nda bu yıl; yan flüt, ud, kanun, piyano, gitar, ney, kabak kemane, keman, bağlama, çello, Karadeniz kemençe, şan opera, solfej, ritim, Türk halk müziği koro yetişkin, Tük halk müziği koro çocuk, Türk sanat müziği koro yetişkin ve Türk sanat müziği koro çocuk eğitimleri verilecek. Geçtiğimiz yıl 308 öğrencinin kabul edildiği kurslarda birçok öğrenci farklı konservatuvarlara girmeyi başardı.

Müzik Kursları’na kayıt yaptırmak isteyenler (216) 520 24 32 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.