ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

İSTİHDAM MERKEZİ SON 2 YILDA TOPLAMDA 36.541 KİŞİYE İŞ GÖRÜŞMESİ AYARLADI

Tarih : 15 Nisan 2021
İSTİHDAM MERKEZİ SON 2 YILDA TOPLAMDA 36.541 KİŞİYE İŞ GÖRÜŞMESİ AYARLADIİşsizlik sorununa bir nebze olsa da çözüm üretmek için kurulan ve iş arayan vatandaşlar ile işveren firmaların buluşma noktası olan Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi’ne son 2 yılda 11.172 kişi kayıt olurken, toplamda 36.541 kişiye yönlendirme yapıldı. Ayrıca işe yerleşen kişi sayısı da 778 oldu.

Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi, kurulduğu günden beri işsiz vatandaşlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firmalar ve iş arayan vatandaşlar “istihdam.umraniye.bel.tr” internet sitesi üzerinden istedikleri filtremelerle kendilerine en uygun işleri ve personelleri bulabiliyor. Ayrıca acil ve çoklu personel alımları için anında istihdam projeleri kapsamında; uygun adaylar mesaj çekilerek firmaya yönlendirilebiliyor. Ya da İstihdam Merkezi’nde toplu görüşme düzenlenerek iş arayan vatandaşlar ile firmalar buluşturuluyor. Başvuru yapan vatandaşların ilk etapta kariyer planlaması, istediği ve yapabileceği işler belirleniyor. Öte yandan öz geçmişler 3 ayda bir güncelleniyor.

Ümraniyelilere bir ekmek kapısı bulmak için var gücüyle çalışan Ümraniye İstihdam Merkezi’ne, son 2 yılda 11.172 yeni CV kaydı alındı. Toplamda 36.541 kişi ise firmalara yönlendirildi ve 778 kişi de işe yerleştirildi.  Ayrıca son iki yılda 339 firma da İstihdam Merkezi’ne kayıt yaptırdı.

FOTO GALERİ