ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

HEM ÇALIŞ HEM OKU, YARININ GÜZEL OLSUN

Tarih : 15 Nisan 2021
HEM ÇALIŞ HEM OKU, YARININ GÜZEL OLSUNÜmraniye Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda hayata geçirdiği “İşim Var. Okula Gidiyorum” projesi devam ediyor. Sosyoekonomik sebeplerle eğitimlerini bırakan veya ara vermek zorunda kalan öğrenciler bu proje sayesinde tekrar eğitim hayatına kazandırılıyor.

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan gençlerin eğitim ve geleceklerine yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Ümraniye Belediyesi bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz haftalarda “İşim Var. Okula Gidiyorum” projesiyle gençlere umut ışığı olmaya başladı. Gençlerin seçtikleri branşlarda çalışmalarına imkân sağlayan bu proje ile dört senelik staj ve eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler meslek ve diploma sahibi olacak. Ümraniye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Sosyal Hizmet Merkezi, Kadosan, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, İmes, Modoko, Keyap, Des Sanayi Sitesi ve Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası projenin paydaşları arasında yer alıyor. Projeye dâhil olan öğrenciler dört gün staj yapıyor. Ümraniye Belediyesi öğrencilere staj yapacakları yerleri bulma konusunda da yardımcı oluyor. Öğrenciler, eylül ayından itibaren de okullarındaki bir günlük eğitime başlayacaklar.

Ümraniye Belediyesi, “İşim Var. Okula Gidiyorum” adlı projeyle birçok öğrencinin vasıflı personel statüsü kazanabilmesini meslek sahibi olabilmesini ve yeteneklerinin farkına vararak sevecekleri mesleklere yönelmelerini hedefliyor.

 İletişim: 444 9 822 / Dâhili: 1377 / 1378 / 1379 / 1381 / 1382 /1383

Mobil: 0 (534) 501 66 95

FOTO GALERİ