ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Eğitimler Başladı

Tarih : 30 Ekim 2019
Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde Eğitimler BaşladıÜmraniye Belediyesi tarafından geleneksel sanatları yaşatmak ve alanında yeni sanatçılar yetiştirmek için kurulan Geleneksel Sanatlar Akademisi, dört merkezde eğitimlere başladı.

Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel sanatları yaşatmak ve alanında yeni sanatçılar yetiştirmek için kurulan Geleneksel Sanatlar Akademisi, dört merkezde eğitimlere başladı.

Geleneksel Sanatlar Akademisi yeni eğitim döneminde dört merkezde eğitimlere başladı. Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel sanatları yaşatmak ve alanında yeni sanatçılar yetiştirmek için kurulan Geleneksel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı eğitim programları çerçevesinde sürüyor. 

Geleneksel Sanatlar Akademisi eğitimleri; Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kültür Merkezi ve Ahmet Cevdet Paşa Bilgi Evi’nde devam ediyor. Akademide 17 öğretmen görev yaparken, akademiye katılanlara Tokat baskı, kaligrafi, kat’ı, kilim dokuma, tezhip, minyatür, hat, el sanatları, rölyef, ebru, kalemişi, gümüş işlemeciliği, cam yaldızlama, çini, sedef kakma ve ahşap oyma branşlarında eğitim veriliyor. Kayıtların bir süre daha devam ettiği kurslarda şu an itibariyle 419 öğrenci eğitim görüyor. Hafta içi ve hafta sonları olmak üzere Haziran ayına kadar devam edecek kursların sonunda, öğrencilerin çalışmalarından bir sergi açılması planlanıyor. Kurs bitiminde katılımcılara, Ümraniye Belediye Başkanı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı imzalı bir sertifika verilecek. 

Geleneksel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimlerin kalitesini daha da arttırmak amacıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’yle Ümraniye Belediyesi arasında geçtiğimiz günlerde bir eğitim işbirliği protokolü imzalanmıştı. Protokole göre, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli olan akademisyenler, düzenleyecekleri seminerlerin yanı sıra zaman zaman Geleneksel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimlere katılarak öğrencilere teorik ve pratik dersler verecek. Akademide eğitim gören kursiyerler de, fakültenin bazı derslerine katılabileceği gibi üniversitelerin atölyelerinden yararlanabilecek.

Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, yaptığı çalışmalarla kursa katılan öğrencilere sanatsal ve mesleki yetkinlik kazandırmayı hedefliyor.

FOTO GALERİ