ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Geleceğin Yazarları Yazarlık Atölyesi’nde Yetişecek

Tarih : 12 Şubat 2020
 Geleceğin Yazarları Yazarlık Atölyesi'nde YetişecekÜmraniye Belediyesi Edebi Sanatlar Akademisi bünyesinde açılan Yazarlık Atölyesi ders başı yaptı. Ortaokul öğrencilerinin katıldığı Yazarlık Atölyesi’nde geleceğin yazarlarını yetiştirmek için çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ümraniye Belediyesi Edebi Sanatlar Akademisi bünyesinde açılan Yazarlık Atölyesi ders başı yaptı. Ortaokul öğrencilerinin katıldığı Yazarlık Atölyesi’nde geleceğin yazarlarını yetiştirmek için çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu eğitim-öğretim döneminde ilk kez Edebi Sanatlar Akademisi bünyesinde Yazarlık Atölyesi açıldı. Ortaokul öğrencilerinin yazarlık konusunda kendini yetiştirmesi için hayata geçirilen projeye, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okuma ve yazma konusunda ilgisi olan öğrencilerin katıldığı Yazarlık Atölyesi, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde ilk dersine başladı. Pazartesi ve Çarşamba günü eğitim verecek Yazarlık Atölyesi, 10 hafta boyunca devam edecek.

Yazarlık Atölyesi’nde geleceğin yazarlarına ders veren Yazar Şeyma Subaşı, “Bu proje 10 haftalık bir proje. Bir çok edebi tür hakkında bilgi verecek şekilde tasarlanmış bir içerik var. Ve bu 10 haftanın sonunda inşallah bir dergi çalışması olacak. Derste yaptığımız ödevlerden de hareketle bir dergi çalışması yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Atölyeye okuma yazma konusunda istekli öğrencilerin katıldığını belirten Şeyma Subaşı, “Bu noktada onların işlenmesi, geleceğe hazırlanması gerektiği için değerli bir proje olacak. Bu uygulamalarla çeşitli türlerde şiir, öykü, röportaj ve eleştiri yazıları gibi bir çok türde çalışmalar ortaya koyacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

FOTO GALERİ