ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Engellilere Yönelik Depremden Korunma Yolları Paneli

Tarih : 09 Mart 2020
Engellilere Yönelik Depremden Korunma Yolları PaneliÜmraniye Belediyesi tarafından engelli ve engelli yakınlarına yönelik ‘Depremden Korunma Yolları’ konulu bir panel düzenlendi. Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut’un gerçekleştirdiği panele çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından engelli ve engelli yakınlarına yönelik ‘Depremden Korunma Yolları’ konulu bir panel düzenlendi. Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut’un gerçekleştirdiği panele çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde engelli ve engelli yakınlarına yönelik düzenlenen ‘Depremden Korunma Yolları’ konulu bir panelde depremler hakkında geniş kapsamlı bir sunum yapan Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, bireyler olarak depremlere karşı alınması gereken tedbirler anlattı.

Depremin hemen ardından ilk 72 saatin müdahaledeki önemine dikkat çeken Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, “Engelli bireyler ve aileler olarak depreme hazırlık için neler yapabiliriz? Bu aslında sadece engelli bireyler için değil hepimiz için geçerli olan bir konu. Biz biraz daha özel ilgi gösterdik ve bunları bir araya getirdik. Bunları başlıklar halinde ele alacak olursak, deprem eğitimleri almak ve yakınlarımıza anlatmamız gerekiyor. Var olan yakınlarımızla ve kişilerle depremin ardından temas kurmak için destek kişi ve gruplar oluşturmamız gerekiyor. Yapısal risklerin tespitini sağlamalıyız ve yapısal olmayan risklerin tespitini sağlamak zorundayız. Güvenli alanları tespit etmek zorundayız. Afet çantası hazırlamak zorundayız. Yangın riskleri için eğitim çalışmaları yapmak zorundayız. Deprem yaralanmaları için ilk yardım eğitimi almamız gerekiyor. Tahliye planlaması yapmak, eğer afet gönüllüsü olabiliyorsak olmamız gerekiyor ” şeklinde konuştu.

Panele katılan vatandaşlara depremden korunma yolları ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Ali İlker Bulut, program sırasında vatandaşların yönelttiği soruları yanıtlayarak önemli bilgiler verdi.

FOTO GALERİ