ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Diyar-ı Memalik-i Osmaniye’den Programında Kırım Konuşuldu

Tarih : 24 Aralık 2019
Diyar-ı Memalik-i Osmaniye'den Programında Kırım KonuşulduÜmraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Diyar-ı Memalik-i Osmaniye’den programında Kırım Hanlığı’nın Başkenti Bahçesaray konuşuldu.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Diyar-ı Memalik-i Osmaniye’den programında Kırım Hanlığı’nın Başkenti Bahçesaray konuşuldu.

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ayda bir kez düzenlenen Diyar-ı Memalik-i Osmaniye’den programları devam ediyor. Bu ayki programda Kırım Hanlığı’nın Başkenti Bahçesaray ele alındı. Hasan Yıldırım Ağanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen programa Tarihçi-Yazar Kemal Gurulkan konuşmacı olarak katıldı.

Osmanlı Devleti’nin başkenti olan İstanbul’un muhafazası kuzeyde Kırım’dan başlardı. Osmanlı kültür ve medeniyetinin en önemli yansıma merkezlerinden biri olan Bahçesaray; coğrafyası, nüfusu, tarihi, göç olgusu ile Türk dünyası için büyük öneme sahip bir merkezdi.

Tarihçi-Yazar Kemal Gurulkan katılımcılara geçmişten günümüze fotoğraflar eşliğinde Kırım konferansı verdi. Ümraniyeli sanatseverler programı büyük bir ilgiyle takip etti.

FOTO GALERİ