ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Coşkun Aral Ümraniyelilere Tecrübelerini Anlattı

Tarih : 17 Kasım 2020
Coşkun Aral Ümraniyelilere Tecrübelerini AnlattıBelgesel Film Yapımcısı ve Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Ümraniyelilerle bir araya geldi.

 

Belgesel Film Yapımcısı ve Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Ümraniyelilerle bir araya geldi.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi, Murat Gür’ün moderatörlüğünde savaş muhabiri Coşkun Aral’ın konuk olduğu ‘Göz Tanığının Dünya Güncesi’ konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleşen söyleşi kısıtlı sayıda konukla gerçekleştirilirken, söyleşi Ümraniye Belediyesi’nin sosyal medya kanallarından canlı olarak yayınlandı.

Profesyonel gazetecilik yaşamına 1974 yılında başlayan savaş muhabiri Coşkun Aral, Anadolu’nun ve Dünya’nın farklı yörelerinden derlediği haber, röportaj ve fotoğraflarla ilgili doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdi. Gençlere de rol model olan başarılı gazeteci Aral, “Savaşlara gittiğimiz zaman bütün bu insanların hepsi o savaşı yaşarken kendilerinin bizzat geçirdikleri travmalardan tutun, yakınlarının belki de sonunu görmüşlerdir. Hepsi de bu acıyı yaşıyorlar. İnsanoğlunun bu acılara karşı bir direnci vardır. Ben farklı coğrafyalarda farklı dönemlerde iş yaptığım zaman kronikleşmiş oldu ama benim oradaki en büyük ve beni hayatta tutan şey savaşı bilmeyen insanlara savaşı, gerçekleri anlatmak ve uzak tutmak. Oda bilgi ile olur. O da kendisi gibi başka insanların varlığına saygıyla olur” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ