ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÇEYREK ASIRLIK ESNAFA HİZMET BERAT’I

Tarih : 16 Haziran 2021
ÇEYREK ASIRLIK ESNAFA HİZMET BERAT'IÜmraniye Belediyesi ilçede 25. hizmet yılını tamamlayan esnafa anlamlı bir program düzenledi. Ümraniye Nikâh Sarayında gerçekleşen programda Başkan İsmet Yıldırım tarafından Çakmak Sanayi Sitesi esnafına “Hizmet Beratı” verildi.

Esnafla sık sık bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, hizmette 25. yılını tamamlamış olan emektar esnafa hizmet beratı vermeye devam ediyor. Daha önce DES, Modoko, Kadosan Oto Sanayi Sitesi ve Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi esnafına verilen beratlar, bu kez de Çakmak Sanayi Sitesi’nin emektar esnafına verildi.

Başkan Yıldırım: “25 yıldır alın teriyle hizmet veren esnaf kardeşlerime berat’larını vermek bizi mutlu ediyor”

Nikâh Sarayı'nda düzenlenen berat takdim töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “25 yıldır alın teriyle hizmet veren kıymetli esnaf kardeşlerime 25. yıl hizmet beratlarını takdim etmek bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü esnaflarımız tarih boyunca en zorlu zamanlarda en önemli sorumlulukları üstlenerek üretim ve hizmet konularında öncülük etmiş ve toplumsal değerlerimize yeni bir anlam yüklemiştir” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılını "Ahi Evran Yılı" olarak ilan etti” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Dünyanın her tarafında esnaf ve sanatkârlar var. Ancak bizim kültürümüzün bu noktada önemli bir farkı var. Çünkü bizim geleneğimizde, ustalar yalnızca mesleki tecrübelerini değil, aynı zamanda güzel ahlaklarını, insani değerlerini de çıraklarına, kalfalarına aktarırlar. Çünkü bizim geleneğimiz sanata ve zanaata önem verdiği gibi güzel ahlaka da büyük önem verir. Ahilik teşkilatı bu yönüyle gelenek ve tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Bu vesileyle bir kez daha çeyrek asırdır alın teri döken ve mesleklerinde 25. yılını dolduran tüm esnaflarımızın yıl dönümünü kutluyor, bereketli ve bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Yıldırım, hizmette 25 yılı geride bırakmış olan Çakmak Sanayi Sitesi esnafına hizmet beratlarını kendisi takdim etti.

FOTO GALERİ