ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Binali Yıldırım Ümraniyeli Gençlerle Sabah Sporu Yaptı

Tarih : 24 Temmuz 2020
Binali Yıldırım Ümraniyeli Gençlerle Sabah Sporu YaptıAK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ümraniyeli gençlerle sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek millet bahçesinde yürüyüş yaptı. Ayasofya ile ilgili konuşan Yıldırım, “Ayasofya medeniyetlerin buluşmasını temsil ediyor. İnançlarımız farklı olabilir ancak yaşadığımız dünya aynı. O yüzden çatışma değil birleşme, bir araya gelme olmalı” dedi.

 

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ümraniyeli gençlerle sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek millet bahçesinde yürüyüş yaptı. Ayasofya ile ilgili konuşan Yıldırım, “Ayasofya medeniyetlerin buluşmasını temsil ediyor. İnançlarımız farklı olabilir ancak yaşadığımız dünya aynı. O yüzden çatışma değil birleşme, bir araya gelme olmalı” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniyeli gençlerle Ümraniye Millet Bahçesinde bir araya geldi. Binali Yıldırım, millet bahçesinde yer alan  parkurda gençlerle yürüyüş yaptı.  

Ayasofya’nın  ibadete açılması ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, “Mübarek Cuma günü sağ olsun bizi davet ettiler, gençlerle bir araya gelme fırsatı bulduk. Sabah yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Danıştay’ın verdiği kararın hemen sonrasında Cumhurbaşkanımız Ayasofya müzesinin camiye dönüşmesiyle ilgili kararı yürürlüğe koydu. Bugün ilk Cuma namazını, 86 yıl sonra halkımızla eda edeceğiz.  Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ayasofya’nın fethin sembolü olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, “1453’te İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olarak ilan etmiş. Fetihten iki gün sonra da hocası Akşemsettin Cuma namazını eda etmiş. Sonra günün şartları icabı 1934’te müze yapılmış, Ortodoks dünyasıyla ilişkileri sıcak tutmak adına. İstiklal mücadelesinde bağımsızlığımızı kolay elde etmedik. Ve nihayet cami olarak hizmet vermeye devam edecek.  Ayasofya medeniyetlerin de buluşmasını temsil ediyor. İnançlarımız farklı olabilir ancak yaşadığımız dünya aynı. O yüzden çatışma değil birleşme, bir araya gelme olmalı. Ortodoks dünyasının da bu tarihi mirastan hakkı var. Ziyaretçiler gelir camide ziyaretlerini gerçekleştirirler. Buna da imkan tanınacak. Ama içeriden dışarıdan bu niye camiye dönüştürüldü gibi lafları çok ciddiye almamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, “Binali Yıldırım,  bu mübarek günde Ümraniye’de gençlerle bir araya geldi. Sayın Binali Beyin bu güzel günde Ümraniye’ye gelmesi önemli bir anlam ifade ediyor. Buradan da hep beraber Ayasofya’ya Cuma namazını kılmaya gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından gençlerle kahvaltı yapan Yıldırım, programın sonunda gençlerle fotoğraf çektirdi. Binali Yıldırım uğurlanırken, genç sporcular tarafından bir de sürpriz yapıldı. Gençler Binali Yıldırım’ın fotoğrafları ile Yıldırım’ı uğurlarken, fotoğrafları imzalattırmayı da ihmal etmedi.

 

FOTO GALERİ